Behind the scenes: Nabi Dogan – Heimdals saunaglade Robert Redford

Behind the scenes: Nabi Dogan – Heimdals saunaglade Robert Redford
Han er muligvis IT-revisor til hverdag, men efter Heimdal-kampe er han DJ

Vi har denne gang herre 1’s Nabi Dogan i den varme stol til et interview, som til tider minder lidt om en datingprofil, men også byder på masser af gode historier fra tiden i Heimdal og hylder flere spillere samt hans højt elskede sauna.

Nabi, der er 27 år, har spillet i klubben i tre år og påstår, at han er ubesejret 5-a-side champ. Han påstår lige så tvivlsomt, at han ikke ved, hvordan kælenavnet Nabsdog er opstået. Derudover er han født på Herlev Hospitals 44. etage (plus minus nogle stykker) og kommer oprindelig fra Husum.

Det er sandt og ved hjælp af Google, så har jeg da lige fundet lidt ”fun facts” om Husum og omegn frem.

Okay, dem tager vi altså senere, hvis der bliver plads til sidst i interviewet… Men hvad laver du egentlig til hverdag?

Jeg arbejder som IT-revisor i revisionsfirmaet EY. Det gode ved mit job er, at der ikke rigtigt er nogen som ved, hvad vi laver – og at folk hurtigt mister interessen, når jeg prøver at forklare, hvad det er jeg laver.

Han er muligvis IT-revisor til hverdag, men efter Heimdal-kampe er han DJ

Men på den anden side, så tror jeg ikke, at der findes noget mere sexet end at sige, at man er IT-revisor.

Nej, det er frækt. Er der ikke også noget med, at du har samlet på Magic Cards!?

Jo, det er det eneste, jeg har samlet på, men det er efterhånden mange år siden. Det tætteste jeg kommer på en hobby i dag, er min stigende interesse for rødvin og tequila, og jeg har nogle ret lækre flasker stående derhjemme.

Og – uden at det her bliver en datingprofil – så elsker jeg at lave mad. Min mor er en fantastisk kok, og jeg prøver stadigvæk at slå hendes mad, men jeg har efterhånden erkendt, at dette nok aldrig kommer til at ske.

Og så er du i øvrigt single, kan jeg da også lige nævne… Rygtet siger jo også, at du har lidt af en postkort-fetisch, som pigerne på Mexibar nyder godt af!?

Det tror jeg nu ikke – jeg har altid set mig selv som lidt af en Robert Redfort, så jeg er mere en postkort-hvisker. Postkort er en glemt kunst. Jeg tror mere, dette kommer af, at jeg er i byen med en masse tøsedrenge, som er lidt for generte til at bryde isen.

Postkort er en fin icebreaker, bedre end den de andre Heimdalere bruger: Det er noget med en isbjørn, hvor man så siger, at den bryder isen. Den har ikke det samme touch som et postkort.

Nabi før, under og efter en Speedy Gonzales (en meget stærk og god drink, red.) på Mexibar.

Touché. Nu tror jeg, vi skal snakke lidt fodbold! Er du ellers kendt for noget særligt på banen i Heimdals grønne farver?

Nej det tror jeg ikke, jeg er, jeg er bare en forfærdelig god fodboldspiller, hvilket har betydet, at man hele tiden skal forklare, hvorfor man ikke kan spille kamp. Det er en værre forbandelse.

Jeg har hørt rygter om, at Flæske (herre 1-assistenttræneren, red.) ikke kan sove om natten, når jeg har meldt afbud til kamp. Jeg ved, hvor meget Flæskes skønhedssøvn betyder for ham, hvorfor jeg i større grad nu planlægger aftaler efter kampprogrammet. Dette har også betydet, at jeg har haft mulighed for at spille mere end 4 kampe på en halvsæson.

Vi er glade for din betænksomhed. Tidligere har det jo mest været træning og saunaen i klubhuset, der har virket til at trække…

Træning og sauna – særligt i vintermånederne – er en kombination, som ‘Nabsdog’ sætter pris på.

Saunaen er et kæmpe plus! Og jeg kan godt lide at komme til træning og synes, det er sjovere at træne end at spille kamp. Men mandagssauna-turen med Lars Tofte er efterhånden en nødvendighed.

Her kan vi i fred og ro skrifte og virkelig fortælle, hvad vi har på hjerte.

Sødt. Vi glæder os i hvert fald til at følge dig både til kamp, træning og i saunaen. Hvilken spiller i Heimdal nyder du selv at følge i aktion?

Uha, hvor skal jeg starte henne, der er så mange. Så jeg vælger at fremhæve flere spillere.

Den første person, jeg gerne vil fremhæve, er Søren Grønbjerg. Hans evne til kun at lave gode ting – nej verdensklasseting – hver gang jeg kigger på Herre 2’s træning, er bemærkelsesværdigt.

Derudover vil jeg gerne fremhæve Luna, som tydeligvis nyder offseason-træningen, hvor hun virkelig får drevet gæk med nogle mandeben (under fællestræningerne, red.)

Jeg vil også gerne fremhæve målmændene, Skytte og Bobo, som konstant laver tunneller på mig. Jeg tror, de har et væddemål kørende om, hvem der kan lave flest.

Hvis jeg skal fremhæve noget uden for banen, så vil jeg gerne fremhæve mit man-crush, som efterhånden ikke er nogen overraskelse. Men Ashley er uden tvivl Heimdals flotteste mand. Hold da op en smuk mand.

Til sidst vil jeg bare sige, Lars Tofte. Yderligere forklaring er ikke nødvendig.

Det var mange fine klubmennesker, du lige fik hyldet der. Hvorfor startede du egentlig her i Heimdal?

Jeg startede i Heimdal, da man lige var rykket op i serie 1, og min storebror var træner. Jeg havde lige været igennem en lang genoptræningsperiode efter en alvorlig knæskade, og jeg havde faktisk lavet en aftale med en klub i Danmarksserien, men efter at have snakket med mine agenter, Anders Eckardt og Morten Lauritsen, der hurtigt solgte Heimdal som en 3. halvlegsklub, så valgte jeg Heimdal.

Og det er de gode holdkammerater, der har betydet, at jeg er blevet hængende.

Okay, har du så ellers nogen minder, du vil fremhæve og dele med os andre?

Et af de sjoveste minder var, da Rasmus Højland blev skiftet ind de sidste 20 minutter i en kamp og spillede fænomenalt, hvor han cementerede sejren med sin fremragende scoring til 3-0.

Dette betød også, at han blev valgt som kampens spiller med 15 stemmer ud af 14 mulige. Dette må stadigvæk være en rekord.

Jeg bliver også nødt til at fremhæve darlingen Jacob ”Bobo” Petersen. Første sjove minde med Bobs var, da han valgte at blive hjemme fra en bytur, fordi der var god OL i fjernsynet. Byturen var legendarisk. Der skete så mange vilde ting den aften. Det er klart en af de sjoveste Heimdal-ture, jeg har haft. DET ER BARE SJOVERE UDEN BOBO!

Nabi nævner ikke selv denne kamp, hvor han stod til at skulle spille angriber – der var heldigvis tale om en kamp den 1. april og en aprilsnar fra træneren.

Det andet sjove minde med Bobo skete under træningskampen mod Brede. Bobo og jeg havde været på massiv druk inden kampen, så vi var lidt trætte. Bobo var åbenbart lidt mere end træt. Han fortæller mig under opvarmningen, at hans ben ikke fungerer. Jeg tænkte, at det er godt, han er målmand, fordi så skal han ikke bruge benene så meget.

Men på et tidspunkt i 2. halvleg prøver han så at drible en modstander i eget felt, hvilket ender med at begge spillere falder. Nu lægger begge spillere og kæmper om bolden, mens de samtidig prøver at komme op på benene.

Nabi og herre 1-holdet til træning på kunstbanen i Fælledparken.

Da de var kommet halvt op at stå, så falder de begge til jorden igen og kæmper videre. Jeg stod nogle få meter fra situationen og var flad af grin. Vi får til sidst sparket bolden ud til hjørne, hvorefter latteren fortsatte.

Det var vanvittigt, Brede-spilleren spurgte vist også Bobo lige bagefter, om de skulle finde et hotelværelse efter kampen 🙂 Nå, men vi er ved at komme til vejs ende, så lad os da endelig lige høre, hvilke fortræffeligheder du har at fortælle om din hjemstavn, Husum?

Husum har eget bibliotek, og der ligger Brønshøj-Husums eneste S-togsstation, det eneste gymnasium, Nørre Gymnasium, og bydelens største virksomhed, Radiometer. Sindssygt!!! Slå den Sorø! (mange af de bedste Heimdal-spillere kommer oprindelig fra Sorø, red.)

Og til alle de Etymologi-elskende læsere, så er ordet Husum dativ pluralis af substantivet hus på gammeldansk: I/ved husene.

Der er vist kun én ting at sige: Wow! Men vi vil også gerne sige tak for interviewet – næste offer i den varme spillerinterview-stol er ingen ringere end Mads Dam.

Så der er noget at glæde sig til, og inden da kan du læse nogle af de tidligere ”behind the scenes” her:

Behind the scenes: Lisa Samuelsen

Behind the scenes: “Kamilla med krøllerne”

Behind the scenes: Casper Nygaard

Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

Behind the scenes: Nikolaj Nørgaard Skytte

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

0 Comments on “Behind the scenes: Nabi Dogan – Heimdals saunaglade Robert Redford