Behind the scenes: Skytte – en auktionarius med flere (også perverse) tricks i ærmet

Behind the scenes: Skytte – en auktionarius med flere (også perverse) tricks i ærmet
En populær mand: Skytte kåret til årets herrespiller i Heimdal tilbage i 2014.

Heimdal ’behind the scenes’ er tilbage og stiller denne gang Skytte de spørgsmål, du ALTID har ønsket svar på – og måske et par, du helst ikke vil kende svaret på. 

Nikolaj Nørgaard Skytte lyder det borgerlige navn på en af de flotteste fyre i klubbens historie, og han er en del af det tidligere så store Sorø-slæng i Heimdal, hvor han efterhånden har spillet i mange år.

Skytte arbejder hos Metroselskabet, hvor han er Site Manager på Cityringen-byggeriet, og for lige at knuse et par hjerter fra start af kan vi da passende nævne, at den fine målmand er en sat mand og skal giftes til sommer.

For et par uger siden fyldte Skytte 30 år, og han mener selv, at han nok er i sin fodboldkarrieres efterår.
– Men jeg har heldigvis en god grundform, så jeg kan stadig outperforme de fleste øvrige Heimdalere, lyder hans kommentar.

OK, det tror vi så ikke på. Har du andre løgnehistorier, her inden vi går videre til de næste spørgsmål?

I Heimdal er jeg nok mest kendt som ham, der altid laver kanal på Nabi. Men ellers nok også for min positive indstilling til træning og kamp.

Det sidste lyder mest rigtigt, og Bobo sendte jo også stafetten videre til dig, da du er en stor inspiration i hans liv – sammen med spørgsmålet om, hvor du helst vil rammes af en bold, i hovedet eller skridtet?

Til at starte med vil jeg gerne takke Bobo for de fine ord. Bobo er selv en person, jeg beundrer meget. Både på og uden for banen er han unik.

Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt Bobos spørgsmål kommer fra ham selv eller hans gamle nabo, som tilfældigvis også er min fætter. Han har nemlig engang tyret en bold i ansigtet på mig under en kamp, så jeg fik dobbelt næseblod, samtidig med at min fætter scorede mod mig.

Siden den dag har jeg altid foretrukket at få en bold i skridtet, da der er større chance for, at man samtidig bliver noteret for en redning.

Skytte er ifølge sig selv en fremragende angriber, men ind i buret kom han (Thank God, red.)

Det var en god, men noget lang fortælling – har du en lige så lang historie om, hvorfor du egentlig endte i Heimdal? 

Min Heimdal-historie startede for 7-8 år siden med nogle drenge fra studiet, der havde hørt om en klub, hvor der allerede var omkring 10 gamle Sorø-spillere, som slog deres folder i serie 3, hvilket jo var perfekt.

Til den første træning startede jeg som altid med at sige, at jeg var gammel angriber, men der gik ikke mange træninger, før jeg endte i forsvaret.

På et tidspunkt stod klubben så uden målmand, og selvom jeg havde sværget aldrig at stå på mål igen, kom jeg tilbage i buret.

Det viste sig så, at klubben havde et fantastisk socialt sammenhold – på trods af alle de gamle Sorø-spillere – så jeg er blevet hængende og har i sinde at blive her.

Okay, det havde du så – vi har brug for et sidespring! Flere damespillere kender sikkert allerede svaret, men et navn som Skytte du da næsten have brugt til at lægge an på det modsatte køn med!?

Ja, jeg har altid forsøgt at bruge mit navn.

Mine erindringer om forsøgene er lidt slørede, men jeg har dog ofte benyttet mig af min stjernetegnsreference. En samtale kunne derfor have set således ud:

Mig: Du ligner en, der er meget interesseret i astrologi – dit stjernetegn skulle vel aldrig være Skytte?
Hende: Nej, det er det ikke.
Mig: Er du sikker på, du ikke har en lille smule Skytte i dig?
Hende: Ja, det tror jeg ikke.
Mig: Kunne du tænke dig at få det?!

Den har desværre aldrig virket for mig.

Meget mærkeligt, så kan du da umuligt have prøvet den til en Heimdal-fest, som i øvrigt helst består af? 

Heimdal-fest = Masser af damer og masser af shots. Gerne krydret med upassende mængder nøgenhed.

En god Heimdal-fest indeholder upassende mængder nøgenhed, helst fra damespillere, men når de nu ikke leverer, er det godt, at vi har spillere som Mads Larsen, der ikke er bleg for at tage en nøgendans på bordet kun iført et Heimdal-halstørklæde.

Jeg glæder mig til at se, om Schjønning (vores stakkels anfører, red.) har lignende tricks gemt i ærmet til sommerfesten i år.

Det er vi flere, der glæder os til. Apropos tricks, så har du jo også et par stykker ved trøjeauktionerne – hvad gør du dog for at få folk til at betale en formue for et nummer?

Hemmeligheden bag enhver god auktionarius er, at man skal huske at smøre ganen godt, allerhelst med Fernet Branca, men andre skarpe kan til nød også fungere.

Dertil skal man bruge et medlevende og købevenligt publikum, som man jo må sige, var tilfældet på træningslejren, hvor et rekordstort beløb blev indsamlet.

Ja, det var imponerende – er der ellers andre højdepunkter i din tid i Heimdal?

Jeg peakede i klubben for nogle år siden i en kamp, hvor jeg endelig fik lov til at spille angriber. Her scorede jeg to mål, hvoraf det ene var med hovedet. Jeg lavede desuden en assist i en kamp, der desværre endte 3-3.

Jeg føler, at jeg har et kæmpe uudnyttet angriberpotentiale.

Det er ikke sjovt at stå helt alene med sådan en følelse. Men er der også nogle lavpunkter i din Heimdal-karriere?

Tænker du på noget bestemt? Så vidt jeg husker, har jeg aldrig gjort noget dumt i Heimdal regi. Jeg er altid i fuld kontrol over mine handlinger, hvilket afspejler sig i min altid professionelle fremtoning.

“Gryde” er et ægte klubmenneske – her ses hun holde fast i en heimdaler, der var på vej hjem fra Heimdal-fest ALT for tidligt (den tidligere formand i øvrigt, red.)

Okay, jamen beskedenhed er jo som sagt en dyd, så vi takker ærbødigt for din tid – hvem vil du sende stafetten videre til, og hvad vil du gerne spørge om? 

Nu er jeg jo selv en Heimdal-veteran med omkring 8 år i klubben, og jeg kunne derfor godt tænke mig at høre Gryde sådan ”veteran og veteran imellem”, hvad hun synes, der er så unikt ved Heimdal, som gør, at man har lyst til at blive hængende år efter år?

Vil du læse om flere heimdalere, så tag et kig på nogle af de tidligere interviews:

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

0 Comments on “Behind the scenes: Skytte – en auktionarius med flere (også perverse) tricks i ærmet