Behind the scenes: Bobo – en målmand (næsten) i sin bedste alder

Behind the scenes: Bobo – en målmand (næsten) i sin bedste alder
Jacob “Bobo” Petersen

Efter en længere pause er det tid til nye ’behind the scenes-interviews’, hvor vi ser nærmere på en Heimdaler og stiller de spørgsmål, du ALTID har ønsket svar på. 

Det første interviewoffer i denne omgang er herrernes 1.holdsmålmand, Bobo. Hos enkelte personer er han også kendt under navnet Jacob Petersen, og med 30 år på bagen nærmer han sig stille og roligt en målmands bedste alder.

Af andre formaliteter, inden vi kommer til de længe ventede spørgsmål, kan nævnes, at han stammer fra Ringsted – den midtsjællandske by, der også gav os legender som TV 2-kendisserne Morten og Peter.

Bobo blev desuden kåret til årets spiller på 1.holdet sidste år, og han blev for et par måneder siden en del af bestyrelsen i BK Heimdal.

Nå, Bobo, hvor længe har du spillet i Heimdal, og hvorfor endte du egentlig her?

Jeg har spillet her i snart 1,5 år og startede, fordi Newroz (tidligere træner, red.) og min roomie Lars Tofte sagde, at der manglede en målmand i klubben og en straffesparksskytte. Og det ligger tæt på, hvor jeg bor.

Derudover spillede det naturligvis også ind, at holdet lå godt til i serie 1 og spillede med om oprykning, da jeg skiftede. Dette ændrede sig dog lidt for hurtigt efter min ankomst til klubben – hvorvidt det er min skyld, skal være usagt.

Okay, hvad kan du ellers fortælle om dig selv?

Jeg arbejder på et hotel som receptionschef, bruger meget tid på fodbold og har blandt andet fået den fornemme tjans at vaske kamptøjet hos Herre 1.

Derudover nyder jeg også at gå en tur i byen med mine holdkammerater, og særligt en Speedy Gonzales (en meeeget stærk drink, red.) er i høj kurs. På samme Mexibar sætter jeg også pris på at overvære Nabis eskapader, som oftest involverer cosmopolitans og postkort, samt en stor mængde komplimenter.

Dem, der kun har set dig til kamp, undrer sig måske lidt over, hvorfor du aldrig rigtig varmer op, men bare står og skyder på mål!? 

Fordi jeg hellere vil være angriber. Der er en grund til, at jeg købte nummer 9 ved trøjeaktionen. Og for fornøjelsens skyld.

Semifinale-nederlaget i Sportigan Cup piner stadig Heimdals målmand.

Ingen mennesker kaster sig jo frivilligt rundt, i hvert fald ikke mere end højst nødvendigt.

Hvilke episoder står stærkest i din hukommelse fra din tid i Heimdal?

Der er allerede mange gode minder. Særligt min første turneringskamp, hvor vi stjæler point fra Sundby og naturligvis også at blive kåret til årets spiller.

Bødekassefesten står også stærkt i hukommelsen på trods af en anselig indtagelse af alkohol i løbet af dagen.

Derudover vil jeg også gerne nævne et lidt dårligere minde i forbindelse med Sportigan Cup, hvor vi bliver snydt i semifinalen og frarøvet et finalebrag mod Sorø Internazionale.

Mon ikke I havde tabt alligevel, de havde eftersigende et ret vildt hold?

Det har jeg meget svært ved at forestille mig, jeg har aldrig tabt til et Sorø-hold.

Apropos det med alkohol, så fik du ifølge din medspiller Jesper Sønderris “årtiets dummeste” røde kort til træningslejren, hvor du ikke var helt appelsinfri – er det rigtigt?

Det kan koste dyrt at komme til fodbold iklædt fløjl for tit, fortæller den hårde bødekasseformand.

For at bruge et citat fra ’Morten og Peter’, så var det rent justitsmord. Det eneste positive ved det er, at det gav mig adgang til 2.holdets bødekassefest.

Du er jo selv bødekasseformand for 1.holdet – hvad er den dummeste bøde, du har givet? 

Murat har fået 20 kroner i bøde for brug af fløjlsbukser ved flere lejligheder.

Hvilke forventninger har du til holdet i denne halvsæson?

Det er svært at have forventninger til et hold, der aldrig stiller med de samme spillere, og hvor træningsindsatsen er mindre god. Men jeg håber da, at vi kan få skrabet point nok til at blive i serie 1, hvilket der burde være mulighed for. Jeg forventer også, at Schjønning tager sig kærligt af dameholdene.

Hvad ser du mest frem til i forårssæsonen, og hvilken spiller glæder du dig til at følge i aktion?

At vi forhåbentlig kan fejre overlevelse i serie 1, når sæsonen er overstået. Og jeg glæder mig til at følge Schjønnings omsorg for både Roberts væskebalance samt dameholdenes ve og vel.

Nå, nok snak om vores anfører, for rygterne vil jo vide, at du kun kom til vintertræning for at kigge på damerne?

Ingen kommentarer. Nu føler jeg, det her interview skal stoppe.

Det er måske en god idé, men jeg har lige et sidste spørgsmål, som også er et af de vigtigere – hvorfor bliver du kaldt Bobo?

Det ved jeg ikke, det har bare hængt ved, siden jeg var 9-10 år. Det var nogen i min familie, måske min bror, der fandt på det.

Så fik vi det og en masse andet på plads – hvem vil du sende stafetten videre til nu, og hvad vil du gerne spørge den person om? 

Her ses Nikolaj Skytte, da han blev kåret til årets herrespiller i Heimdal 2014.

Jeg vil gerne sende den videre til Skytte, han er en stor inspiration i mit liv. Når jeg bliver voksen vil jeg være ligesom ham.

Og jeg vil gerne vide, her målmand til målmand, hvor han helst vil rammes, når han kaster sig ud i bolden – hvis han skal vælge imellem hovedet eller skridtet?

 

Har du lyst til at læse om flere Heimdalere, så tag et kig på nogle af de tidligere års interviews:

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

 

0 Comments on “Behind the scenes: Bobo – en målmand (næsten) i sin bedste alder