Om Boldklubben Heimdal

 Adresse

Boldklubben Heimdal
Fælledklubhuset
Øster Allé 62
2100 København Ø

(Vis på kort)

 

 “Ung voksenklub med social profil”

Sådan beskrev DBU København vores klub i en artikel til deres Fodboldmagasin – og det er vi HELT enig i 🙂

Historie

          “Heimdal har siden klubbens grundlæggelse haft fokus på det sociale aspekt ved fodbold”

Boldklubben Heimdals historie strækker sig helt tilbage til 1919, da den blev grundlagt af Sigurd Hansen under det daværende navn Hermes. Klubben befandt sig den gang som nu i Fælledparken, men gennem årene er mange ting forandret.

Klubben havde før i tiden omklædningsfaciliteter under det daværende Idrætsparken, der jo som bekendt senere blev til Parken. I vinteren mellem 2007 og 2008 påbegyndtes en større renovering af idrætsfaciliteterne i Fælledparken, som betød at klubben i en årrække blev relokeret til lidt mere ydmyge omgivelser i en blå containerlandsby mellem Parken og Østerbro Stadion indtil det nye Fælledklubhus ville stå færdigt. Opførelsen af Fælledklubhuset trak dog ud og den midlertidige forflyttelse kom til at vare lidt længere end forventet. Da Fælledklubhuset endelig kunne tages i brug i opstarten til forårssæsonen 2012, viste det sig hurtigt at resultatet havde været værd at vente på. Resultatet var et smukt og funktionelt byggeri på Vibenshus Runddel, der med lækre faciliteter, som eksempelvis café med panoramavue udover Øster Alle ned mod Parken og sauna i kælderen, virkelig forkælede dets brugere.

Herrernes første- og andethold samt kvindernes første-, andet- og tredjehold træner på den lækre kunstgræsbane på nordsiden af Øster Alle lige ved siden af Parken, mens klubbens øvrige hold træner på græs i Fælledparken.

Rent sportsligt har især herrernes førstehold rykket sig de seneste sæsoner og begynder at bejle mod de højereliggende rækker, hvilket skyldes en kombination af de gode forhold, dygtige trænere og en bred og konkurrencedygtig trup, hvor humøret, indstillingen og engagementet er helt i top til hver træning.

Uanset den sportslige fremgang er det på det sociale område, at Heimdal er allerbedst. Heimdal har siden klubbens grundlæggelse haft fokus på det sociale aspekt ved fodbold. Tonen er generelt afslappet. Ambitionsniveauet for den enkelte spiller varierer lige fra den, som kun gider at spille kampe, til spilleren, som i sine bestræbelser for at komme på førsteholdet øver indersideafleveringer i sin fritid. Klubben forsøger på bedste vis at få plads til alle spillere, blot de gider at deltage socialt i klubben.

For at styrke det sociale bliver der holdt arrangementer på tværs af holdene, hvilket er et vigtigt element i Heimdals sociale liv.