Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

På Skyttes request giver denne udgave af ”behind the scenes” et nærmere kig på en af Heimdals damer af højeste kvalitet, Anne Grydgaard. Her deler hun ud af de mange gode klubminder – og afslører også, hvordan hun bedst kan charmeres af et stykke mandfolk.

Gryde i en flyvende jubel-scene efter et lækkert mål.

Anne Grydgaard startede sit eventyr i Heimdal en dag tilbage i 2004, da Louise Lee hev hende med til træning. Dengang bestod dameholdet af en Møn-Hillerød-Vipperød blanding, hvoraf Gryde kom fra storklubben Vipperød.  Flere af disse er nu endt på Heimdal-holdet soccer-moms, men Gryde kører stærkt videre på fløjen af førsteholdet – og her håber vi, hun bliver længe endnu!

Gryde er uddannet ingeniør fra DTU og har lige færdiggjort en videreuddannelse inden for ledelse. Dette har ført til et nyt og spændende job, som ifølge hende omhandler: Tyskere, enzymer og vaskepulver! En fed kombi, synes hun selv.

Med hendes flotte 34 år kan vi ikke komme udenom, at Gryde er blandt de mere ”modne” (som hun selv vil kalde det) i dametruppen. Det ser hun dog mange fordele ved:

“Man starter f.eks. aldrig i midten, når vi spiller firkant til træning. Det er også blevet nemmere at komme med hjem i forsvaret med årene – mest fordi jeg ikke når med frem. Desuden virker det mere troværdigt at fake en skade, når man har lidt år på bagen, når træneren disker op med en spurt-øvelse til sidst i træningen.”

Smart! Vi håber ikke, at træneren læser med her… Men videre til Skyttes spørgsmål fra sidste interview: ”Veteran og veteran imellem: Hvad er det unikke ved Heimdal, som gør, at man har lyst til at blive hængende år efter år?’’

What is not to like? Kombinationen af blå mærker, lugten af sure benskinner, tidlige morgener med tømmermænd på grønsværen, vanvittige fester, fælles-sauna med lavendelpigen – det kan man da ikke få nok af. Og så smager øl bare bedre, når man fejrer en sejr i solen efter en kamp.

Jamen hvor har du ret! Måske du bør være en del af klubbens PR-hold, det er jo spot-on.  Når nu vi er ved emnet ”Heimdal”, er der så et specielt minde, du vil fremhæve og dele med os andre?

Vi holdt engang fester i Viktorias gamle lokaler (under Jensens Bøfhus på Trianglen). Vi måtte stort set gøre alt, hvad vi ville i de lokaler – undtagen at tage de tamburmajor-outfits på, som hang på væggen… I kan selv gætte hvordan det gik 🙂 Undskyld Victoria!

I de tider sad der også en dommer ved toiletterne og delte shots ud til festerne – det mener jeg, at man snildt kunne indføre igen.

Trøjen alle heimdalere ifølge Gryde skulle gå klædt i.

Hvis der er grøn gajol i flasken, bliver det vist ikke noget problem at få indført! Og måske bør næste fest have ”uniform”-tema. ALLE vil jo gerne se en Gryde i et tamburmajor outfit. Apropos outfit – er der ikke noget med, at du er kendt for altid at bære mange pang-farver til træning? 

I hele min lange fodboldkarriere har jeg aldrig spillet i andet end grønt, så jeg kompenserer lidt for alle de mange års fangenskab i grønt, når jeg kommer til træning. Jeg tror, de andre er vilde med det – kan også se, de er kommet lidt efter det på det sidste :-).

Hvis det stod til mig, skulle hele holdet spille i Schmeichels målmandstrøje fra 92. De modne mænd og kvinder i klubben kan nok huske den.

De farver bliver nok svære at få trumfet ind i det altid grønne Heimdal – men måske du kan trække i en lignende lycra-dragt, når du hopper på cyklen?! Rygtet siger jo, at du gerne tager en 200 km cykeltur over tre bjerge – og gør det uden at blive træt?

Haha, ja det er helt rigtigt – jeg bliver ALDRIG træt 🙂 Men jeg kan ikke gøre det uden at køre i grøften, når det bliver for stejlt eller uden at stoppe 800 m før toppen for lige at få en snack.

Så længe Stine Helth bliver ved med at finde på skøre cykel-ideer, og jeg ikke kan finde ud af at sige nej, så bliver vi nok ved med at kaste os ud i hjernedøde cykel-eventyr.

Gryde og glade medryttere på et af hendes cykeleventyr.

Stærkt! Så indtil videre ved vi, at dine hobbier er fodbold og cykling. Er der andre (mere skøre) hobbier, vi ikke kender til? 

Engang vurderede jeg, at det var en god idé at kunne sige, ”jeg er en drøm på et dansegulv” på alle sprog. Det er en meget handy sætning at kunne, skal jeg hilse at sige – den kan nemt bruges som icebreaker.

Var fodbolden ikke blevet så stor en succes for mig, var jeg nok endt som Danmarks svar på Beyoncé.

Uha, hvilken sammenligning – det glæder vi os til at høre og ikke mindst se til næste fest. Er sikker på, at vores formand er klar på en duel ”on the floor”! Hvad tror du ellers, de kommende Heimdal fester kommer til at byde på?

Der sker jo altid spændende ting til festerne i Heimdal. Jeg er personligt edderspændt på at se, hvem der vinder årets sovseskål, og hvem der løber med titlen som ”sæsonens damespiller”.

Hvem mon vinder årets sovseskål – og hvor mange kan egentlig drikke af den samtidig?

Vi skal snart til at slutte af, men på vegne af klubbens mandfolk, skal vi lige vide, hvad en heimdalherre skal gøre for at charmere dig til næste fest? Man skal ikke bare drikke dig fuld nok? 

– Man er et godt stykke på vej, hvis man møder op i Peter Schmeichels ’92-trøje og sætter sig til at dele shots ud på toilettet 🙂

Så ved I det, drenge! Til sidst skal du beslutte, hvem du gerne vil sende stafetten videre til – og hvad du kunne tænke dig at spørge ham/hende om?

Jeg vil gerne sende stafetten videre til Casper Nygaard – endnu en veteran. Han har lovet mig, at han kommer til træning hele sæsonen, så jeg vil gerne høre lidt mere om, hvilke mål han har sat sig for sæsonen, og om vi kan regne med noget stort fra hans side i år?

Vil du læse om flere heimdalere, så tag et kig på nogle af de tidligere interviews:

Behind the scenes: Nikolaj Nørgaard Skytte

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

Næste ”Behind the scenes”-offer gør det godt som tysker her til en gammel Heimdal-fest. Spændende, hvad han ellers har at byde på!

0 Comments on “Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard