Behind the scenes: Casper Nygaard

Behind the scenes: Casper Nygaard

’Heimdal behind the scenes’ stiller denne gang skarpt på Casper Nygaard, der disker op med gode historier fra sine mange år i klubben – hør bl.a. om den pigeglade Kurt, og om hvorfor dameafdelingen engang kårede Casper til ”årets fan”.

Casper Nygaard – et styks flot mandfolk, der har slået sine folder i Heimdal siden 2001.

Men først lidt om manden med det gyldne venstreben, der i privaten er gift og har en datter på 3 år. Casper har en Ph.D. i partikelfysik, men arbejder som Data Science Architect med ansvaret for dataanalyse hos et mediebureau – og så fylder han i øvrigt 35 her senere på efteråret, hvilket jo på ingen måde er til at se!

Han kommer oprindeligt fra Hedensted, lidt udenfor Vejle, der lægger navn til tv-serien ’Hedensted High’ fra sidste år, som Metroxpress kaldte ”et langt syretrip med blod og patter”, fortæller Casper og tænker tilbage:

Umiddelbart ligger min erindring om Hedensted et stykke fra den beskrivelse 🙂

Casper fremhæver selv et ekstraordinært løbepensum, som sit særlige kendetegn på fodboldbanen og tilføjer:

Til tider er jeg sikker på, at det for det utrænede øje har lignet, at jeg har været en omgang bagude i diverse løbeøvelser, hvor sandheden naturligvis er, at jeg har været tæt på at overhale alle med en omgang.

Casper Nygaard og Gryde – det seneste ‘behind the scenes’-offer – i skøn forening under en Heimdal-fest.

Det lyder sandsynligt… Nu sendte Gryde jo også stafetten videre til dig, da du har lovet at komme til træning hele sæsonen – og hun vil gerne vide, hvilke mål du har sat dig, og om vi kan regne med noget stort fra din side i år? 

Er det sølle, hvis man er glad og tilfreds, hvis bare man kan gå uden smerter dagen efter træning?

Mit helt store mål for efterårssæsonen er at spille mig i form til at kunne komme til afslutningsfesten, efter at jeg ukarakteristisk har misset de seneste par Heimdal-fester.

Det lyder forfærdeligt! Nu vi er ved emnet, hvordan har festerne egentlig udviklet sig henover årene – er de bare eskaleret i dans, druk og ikke mindst antallet af franskmænd?

Der var bestemt færre franskmænd tidligere. Selvom det kan lyde umuligt, så var der mindst lige så meget knald på festerne dengang, måske endda endnu mere. Før vi flyttede i Fælledklubhuset, og før vi var midlertidigt genhuset i en container by i en håndfuld år, der havde vi til huse under Parkens D-tribune.

Dengang havde Boldklubben Viktoria klublokaler i kælderen under Jensens Bøfhus på Trianglen, og vi holdt alle klubfester dernede. Som Gryde også refererede til gik det til tider ret vildt for sig med en gammel svensk mand ved indgangen til toiletterne, som serverede shots, og iførelse af udstillede pige-garde nationalklenodier.

Derudover gik det altid ‘galt’, fordi formanden i Viktoria, Kurt, oftest stod i baren. Og han har vældig glad for alkohol og unge piger.

Så de fleste fester endte på samme måde. Vores piger skålede lystigt med ham, indtil han måtte have en pludselig lur på en bænk…og der blev meget høflig selvbetjening bag baren.

Det lyder herligt, ellers nogle minder fra din tid i klubben, du vil fremhæve?

Jeg blev engang kåret til Årets fan af Dameafdelingen – en pris, som vist var opfundet til lejligheden og desværre ikke gives mere.

Jeg havde på et fodboldforum rådgivet fodboldsøgende ungersvende i at tage til Heimdal, blandt andet pga. vores dejlige dameafdeling.

Det var der ‘heldigvis’ en kæreste til en af damespillerne, som havde læst og gengivet overfor hende. Det havde også været en skam, hvis en sådan altruistisk handling bare skulle gå uhyldet hen.

Så det gav en pris, med tilhørende trøje signeret af mange fra dameafdelingen.

Så forstår vi da godt, at du er blevet hængende her i så mange år – men hvorfor startede du egentlig i Heimdal tilbage i 2001?

Jeg var lige flyttet til København og boede på et nedlagt plejehjem, der fungerede som midlertidigt kollegium på Hans Knudsens Plads, så det var naturligt at finde en klub i Fælledparken. At det blev Heimdal, fremfor nogle af de andre klubber, var hovedsagligt, at vi havde et billigt kontingent og også dengang en flot hjemmeside.

Når man bare ikke kan komme tæt nok på et look!

Der har altid været lidt en “alle kender alle”-følelse og kort afstand imellem de forskellige hold i herreafdelingen og også over til dameafdelingen, hvilket er noget af det, jeg har nydt allermest i Heimdal.

Jeg har desuden haft gode stunder med 11 år i bestyrelsen, de fleste af dem som næstformand. Det har været sjovt at være med i det idrætspolitiske liv i København specielt omkring perioden, hvor Fælledklubhuset skulle planlægges/bygges og startes op.

Men det lakker nok desværre også imod enden. Det er sandsynligt at denne sæson er min sidste i Heimdal, for det bliver sværere og sværere at få tiden til at dukke op regelmæssigt.

Det håber vi altså, du får tiden til! Men hvad bruger du da ellers din tid på – en eller anden underlig hobby?

Nix, jeg har udelukkende kernesunde interesser… Også det med dukkerne er helt normalt!

Ok, fortryder jeg spurgte. Til gengæld, hvem vil du sende ’behind the scenes’-stafetten videre til – og hvad vil du spørge ham/hende om?

Jeg vil gerne sende stafetten videre til Søren Grønbjerg, og jeg har to spørgsmål til ham:

– Hvor meget fik du i kommission, da du fik narret mig til at skifte til Danske Bank?

– Du har et meget karakteristisk move, hvor du med bolden løber direkte ind i modstanderen, men til tider alligevel får bolden med dig derfra… Er det noget tillært, eller bare en gave, du er født med?

Oookay, den første må du lige selv tage med Søren, og andet spørgsmål tør jeg slet ikke høre svaret på … For vi har altså allerede et ’behind the scenes’ med Søren Grønbjerg, som man kan læse her.

SÅ jeg tror i stedet, at vi spørger den fine Kamilla Meyer fra dameafdelingen – hun er sgu så sø’. Og vi har mange spørgsmål klar, men vil i hvert fald gerne vide, hvorfor hun tror, vi har udvalgt hende til næste ’Heimdal behind the scenes’ 🙂

Vil du læse om flere heimdalere, så tag et kig på nogle af de tidligere interviews:

Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

Behind the scenes: Nikolaj Nørgaard Skytte

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

0 Comments on “Behind the scenes: Casper Nygaard