Behind-the-scene: Mille Grejs Andersen

Mille Grejs Andersen er 25 år – snart på vej mod de 26 – og kommer fra Nexø på Bornholm, hvor hun har boet hele sit liv, indtil hun i sensommeren 2008 drog til København for at studere og nu bor på Østerbro.

Mille er en markant og festlig personlighed i klubben, som altid er klar på at give den fuld gas til både træning, kampe og fest.

 

 

Hvordan endte du i Heimdal i sin tid og hvor længe har du været i klubben?

Da jeg kom til København søgte jeg på DBUs hjemmeside efter hold, der spillede i Københavner-serien og trænede i nærheden af Østerbro og faldt så over Heimdal og Skjold, hvor Heimdal trænede mandag/onsdag og Skjold tirsdag/torsdag. Det var min mening at ville prøve begge klubber, da jeg overhovedet ikke kendte noget til københavnske fodboldklubber.

Heldigvis (for alle jer i Heimdal) ligger mandag før tirsdag, og allerede efter første træning i Heimdal var jeg overbevist om jeg ikke behøvede at prøve andre klubber.

En super åbenhed og venlighed var der overfor mig, så det var super fedt og allerede der kunne jeg mærke det gode, sociale aspekt i Heimdal.

 

Det er ikke nogen hemmelighed at du er fra Bornholm… Hvad karakteriserer jer der kommer ovre fra klippeøen? 

Til trods for, hvad de fleste tror, når de hører man er fra Bornholm, så er svaret oftest “nej” på spørgsmål som: “Kender du så Kasper?” Selvfølgelig kender jeg en eller flere ved dette navn, men når spørgsmålet kommer fra en, der hverken ved, hvor denne Kasper kommer fra, hedder til efternavn eller alder…såååå… Nej, bare fordi jeg kommer fra Bornholm så kender jeg ikke alle bornholmere. Men altså, os fra klippeøen…hvis jeg skal nævne tre karakteristika:

1. Vi tager det ikke så tungt, hvis en veninde kysser en gammel flirt , hvor folk her fra de lidt større dele af Danmark går helt bananas, hvis dette sker. Vi er vant til at dele på Bornholm, da der kun er så og så mange godter…

2. Vores højdepunkter om sommeren er ikke grøn koncert, 1. maj, distortion og amager strandpark.. Næh det er er tværtimod havne- og sildefester, Lars Lilholt koncert, Søren’s og en tur på Balka (og nej, det er ikke et land i mellemøsten)

3. På Bornholm er vi loyale. Spiller man i en klub, bliver man i den klub. Ikke som her i København, hvor folk skifter klubber for et godt ord. Jeg har selv spillet i Nexø Boldklub i 10-11 år og jeg mindes stadig tilbage til de gode gamle dage i de blå/gule farver (I er flere der ved hvad jeg snakker om – Rikke, Line, Katrine…)

 

En lille fugl er hørt synge om, at du, ved siden af fodbolden, har en forkærlighed for banko… Hvad er det nu lige for noget?

Banko er det nye sort…det de unge vil ha’! Ej, tror det kommer af min mor altid har spillet walkie-banko derhjemme (fantastisk koncept btw.) og det var jeg med til og synes var sjovt, kombineret med man kan vinde penge – så var jeg solgt.. Jeg er en spillefugl og jeg elsker alle slags spil lige fra banko, til fodbold, til kortspil, til bowling – så længe det handler om at vinde.

Da jeg så flyttede til København, sad jeg en fredag aften og kedede mig og søgte på “banko østerbro” og skæbnen ville det mig, at der blot 2-300 m fra min bopæl var en kæmpe hal med banko otte gange om ugen. Jeg spiller oftest med Rikke, men folk har været nysgerrige og tror vi er oppe på 8-10 stykker, der har været til banko med os og flere endnu ønsker at deltage.

Rikke og jeg spiller vel ca. 8-12 gange i vinter halvåret.

 

Apropos en lille fugl, så er der vist også noget med, at du har et papegøje-/pirat-scoringstrick til at imponere ungersvendene med? 

Jeg har lavet en lille instruktionsvideo til, hvordan dette scoringstrick fungerer.

Ps. Hvis det ikke virker på den første fyr, så fortsæt bare videre, der er nok en der skal falde i nettet…

 

 

Kan man egentlig overføre nogle af tricksene fra banko til fodbold? Eller omvendt? Eller måske endda papegøje-/pirattricket?

Dette spørgsmål har jeg slet ikke fantasi nok til at svare på. Men jeg ser ikke rigtig sammenhængen – det er tre svære discipliner, der hver især kræver øvelse, øvelse, øvelse!!

 

Hvem forventer du bliver stjernespilleren på andetholdet i forårssæsonen?

Umiddelbart mig selv, da jeg har en forventning om, at det skal blive min bedste sæson hidtil i Heimdal. Udover det kan jeg allerede mærke en skarp tendens til at mine to med-bornholmere vil indgå i toppen. Line Munch har vist sig skarp her de første måneder i år og jeg forventer et fremragende samspil mellem højre back (jeg selv) og højre kant (Line). Udover hende har vi Line Lilholm, som altid er en stærk spiller. Så når hun kommer tilbage fra sin skade, er det hende og Marie Falck der kommer til at styre midtbanen med hård hånd.

 

Det var sidste uges mand i skysovs, Morten Lauritsen, som sendte stafetten videre til dig, og han ville gerne have svar på følgende spørgsmål: Hvis det skulle lykkes at finde liv i rummet i en galakse far, far away, hvilken af menneskehedens højst skattede aktiviteter burde man så først introducere dem for; banko, fodbold eller Sørens Værtshus?

Jeg har gået og tænkt over dette spørgsmål i flere dage, og jeg er kommet frem til, at der kun kan være et rigtigt svar og det er: Sørens Værtshus

Det simple svar findes i temasangen fra Cheers: “Sometimes you want to go where everybody knows your name and they’re always glad you came”

Sørens det er jo STEDET, hvor man lærer hinanden at kende, sidder og får en lille fadbajer, snakker om løst og fast, hører noget god musik og uuuh! Det kan kun være Sørens jeg ville introducere først.. SÅ kunne de to andre ting komme, når man havde lært hinanden og kende.

 

Hvem vil du sende interviewstafetten videre til og hvilket spørgsmål, skal vi stille vedkommende? 

Jeg kunne godt tænke mig at sende stafetten videre til Simon Holm og jeg vil gerne vide, hvor han har købt den fine hvide crepe-skjorte han bar til afslutningsfesten og hvornår får vi den at se igen?

0 Comments on “Behind-the-scene: Mille Grejs Andersen