Behind the scenes: Mads Dam – madmutter med charme og kærlige idéer

Behind the scenes: Mads Dam – madmutter med charme og kærlige idéer

‘Heimdal behind the scenes’ har endelig fået fingrene i den gode Mads Dam, der kommer fra Jyllands navle, Silkeborg, som Mads selv mener ”er bredt anerkendt som Danmarks smukkeste område”. Af anden mindre tvivlsom info tilføjer han:

Sådan så Mads ud ved den seneste sommerfest – hatteklædt med et glimt i øjet, som vi kender ham.

Til hverdag er jeg redaktionssekretær hos Sjællandske Medier i Ringsted. Jeg redigerer, prioriterer og layouter artikler til vores aviser.

Og så er jeg 25 år og single.

Det sidste kan jo ændre sig med aftenens sommerfest – og jeg ved, at du har forhåbninger knyttet til de altid magiske klubfester?

Ja, til en rigtig god Heimdal-fest skal der være kærlighed i luften. Masser af kærlighed. Det sker bare for sjældent. Der må nedsættes et kærlighedsudvalg.

Og hvorfor er rød-gul-grøn-fest egentlig forbeholdt ungdomsklubben?

Vi finder den neongrønne farve frem til dig i aften – der er jo full moon party-tema! Er der i øvrigt ikke også noget med, at du kan imponere lidt med, at du engang var en sand Torjäger?

 Jo, jeg peakede i begyndelsen af min Heimdal-karriere, da jeg midtvejs i vores oprykningssæson som midterforsvarer var delt topscorer for holdet.

Siden da er jeg nærmest blevet mandsopdækket af modstanderne.

De manglende mål siden giver pludselig mening… Men hvor længe er det egentlig siden, at du startede i klubben?

Jeg har spillet her siden februar 2015. Da havde jeg boet i København i 1,5 år og spillet lidt for et lukket hold. Jeg savnede at spille fast og ville gerne finde en klub, hvor der var fokus på det sociale.

Jeg lavede den klassiske Google-søgning ”fodboldklub + Østerbro” og blev straks fanget af Heimdals flotte hjemmeside og lovning på social samvær.

Det er også derfor, jeg er blevet hængende. Der er så mange gode mennesker i klubben.

Mads er ikke i tvivl: Der må nedsættes et kærlighedsudvalg i BK Heimdal.

Det virker som et godt match med den hjælp, du tilbyder klubben – her tænker jeg bl.a. på fællesspisningen, som du og Elisabeth jo står for. Men hvordan har du det med, at ingen på herresiden ser dig som en Mother Teresa, men blot tror, at du har luskede bagtanker jf. din civilstatus?

Her hjælper Mads klubben med at dele vand ud ved et halvmaraton – normalt er det maden til fællesspisningerne, han har styr på.

For de urene er intet rent. Når det er sagt, findes der jo ikke uselviske gode gerninger.

Det var svar nok. Du har jo også fået tilnavnet ”Heimdals madmutter” ud af det – ellers nogen kælenavne i øvrigt?

Nej, men i min gamle klub blev jeg både sammenlignet med Daniel Agger og Rene Henriksen og kaldt begge dele.

Det er jeg lidt skuffet over ikke er sket i Heimdal.

Det kan nå at ændre sig – måske vi kan forvente noget stort fra dig i år, selvom jeg ikke synes, vi ser helt nok til dig!?

Min glorværdige fodboldkarriere er lidt på standby i øjeblikket. Min arbejdsgiver har primært tildelt mig aftenvagter, så jeg kan kun træne et par gange om måneden. Det er ret træls, men der var ingen andre, der ville have mig. Det er jeg så vant til…

Jeg vil selvfølgelig alligevel kunne udrette store bedrifter i kampene, hvis coach ellers ville udtage mig.

Elegant og altanens midtpunkt – Mads var en sand fornøjelse ved sidste års sommerfest.

Ellers må jeg brillere ved festerne i stedet.

Dér har vi store forventninger i hvert fald! Ellers nogen Heimdal-spillere, du glæder dig til at følge i år?

Der er så mange at vælge mellem. Det er altid fornøjeligt at følge Kamilla ”med krøllerne” Meyer til Heimdal-festerne. Det går ikke stille for sig, og det er kun godt.

Hvor korte kjoler ejer den dame egentlig?

Og så er Martin Mellerup fra herre 2 spændende at følge. En midterforsvarer i lyserøde og lilla støvler med slikhår a lá italiano.

Han vil så gerne score, og han har så ufatteligt mange chancer. Han slår bare ikke til. Altså, score mål. Det var ikke damer, jeg mente.

Get it. Og i forhold til dig selv, hvis vi skal se lidt tilbage, er der så et par højdepunkter i Heimdals grønne trøje, som du vil nævne?

Det bedste minde må være oprykningen fra serie 4 til serie 3 i min første halvsæson i klubben. Til den afgørende oprykningskamp hjemme i Fælledparken var der arrangeret grill og øl, og der var stort fremmøde.

Det var silende regnvejr, men det afholdt ikke vores trofaste publikum i at stimle sammen under et par pavilloner og grille der. Røgen føg ind over banen i ægte storkamps-stil. Vi vandt 2-1 og rykkede op. Lidt ærgerligt, at det var en onsdag, så fejringen bagefter ikke kunne stikke helt af.

Det står også som et særligt højdepunkt for mig, da bruserne i klubhuset blev ordnet, og der begyndte rent faktisk at komme varmt vand ud af dem.

Okay, men er der så også et par lavpunkter eller dumheder fra din side, som er værd at nævne?

At Mads ikke skulle have dummet sig i sin tid i Heimdal, virker meget urealistisk, når man bladrer igennem hans Facebook-billeder.

Jeg er for rationel til rigtigt at dumme mig. Beklager.

Det er så i orden – en opfordring til at hælde lidt ekstra på Mads til aftenens sommerfest er vist hermed på sin plads 🙂

Til sidst vil vi blot nævne, at der jo med Mads Dam er tale om et vaskeægte palindrom – ja, hans navn staves på samme måde forfra og bagfra. WOW, som det seneste interviewoffer Nabi ville sige.

Læs de tidligere ”behind the scenes”-spillerinteriews her:

Behind the scenes: Nabi Dogan

Behind the scenes: Lisa Samuelsen

Behind the scenes: “Kamilla med krøllerne”

Behind the scenes: Casper Nygaard

Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

Behind the scenes: Nikolaj Nørgaard Skytte

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

0 Comments on “Behind the scenes: Mads Dam – madmutter med charme og kærlige idéer