….SWUUUSH! Den Grønne Bølge buldrer videre!

….SWUUUSH! Den Grønne Bølge buldrer videre!

Det kører for tiden fremragende for Heimdals førstehold på herresiden, hvor resultaterne, sammenholdet og humøret er helt top, men går vi et par år tilbage i tiden, så var situationen en noget anden og holdet skulle helt ned og skrabe bunden, før udviklingen begyndte at gå i den rigtige retning igen.

Et spillemæssigt og humørmæssigt lavpunkt i Heimdals nyere historie indtraf, da Heimdals førstehold på herresiden i en rædderlig kamp tabte 0-1 i Ryparken til JIF Hakoah den 31. oktober 2010. En manifestation af at spillet på dette tidspunkt ikke kørte, holdet underpræsterede, og stemningen var trykket. Holdet endte i den sæson på en ikke-prangende 12. plads – kun to point over nedrykningsstregen.

Til næste sæson (10/11) begyndte lykken heldigvis at vende og holdet sikrede sig en 9.plads i et tæt midterfelt, hvilket må anses som værende acceptabelt, når man tager alle den forrige sæsons kvaler i betragtning. Sæsonen bød på flere sejre end nederlag og det er jo altid en god indikator for fremskridt. Vigtigst af alt, så var det også i denne sæson at Heimdals sidenhen så effektive og frygtede offensiv begyndte at rulle frem over stepperne igen.

I sidste sæson, 2011/2012, var holdet endegyldigt tilbage på sporet. Holdet havde fået tilgang af en masse dygtige og engagerede spillere, som både sportsligt og socialt var med til at løfte holdet. Sæsonen startede meget passende med en 2-0-sejr i revanchen mod Hakoah, og holdet fik dermed endegyldigt vasket symbolet på de dårlige tider væk og indvarslet nye. Starten blev dog lidt svingende, men i takt med at holdet for alvor fandt sammen, så begyndte spillet også at flyde. Til træningerne betød den øgede konkurrence at intensiteten og kvaliteten steg, hvilket naturligvis også udmøntede sig i kampene.

Fra opstarten til anden halvdel af sæsonen fik holdet en ny træner, som gik til opgaven med stor entusiasme og dygtighed og hævede overliggeren endnu højere for, hvad der kunne forventes af holdet. I sidste halvdel af sæsonen formåede holdet således at hente 10 sejre ud af 12 mulige i turneringen og spillede sig på imponerende vis videre i pokalturneringen til første runde af DBU-pokalen, hvilket undervejs gik ud over flere højererangende hold, med det nyoprykkede DS-hold, Kastrup Boldklub, som den mest prestigefulde skalp. Optimismen og troen på hvad der var muligt var helt i top og selv ikke et stort pokalnederlag til Ledøje-Smørum, som nu ligger i toppen af deres DS-række, og en misset oprykning i sæsonens sidste kamp, kunne ændre på dette. Holdets præstationer viste at truppen var bred og at der var konkurrence om alle pladser, og måske vigtigst af alt; at holdet var mere end konkurrencedygtigt på serie 3-niveau.

Troen på egne evner mindskedes ikke hen over sommerpausen og i denne sæson er holdet redet videre på den grønne bølge og er kommet ganske suverænt fra start med 6 sejre ud af 6 mulige og en ganske frygtindgydende målscore på 30-5. Den nye træner til sæsonen har til hver kamp luksusproblemer når holdkortet skal skrives og kan vælge mellem ca. 20-25 spillere, der hver især ville kunne gå direkte ind på de fleste andre serie 3-hold. Det nuværende hold har efterhånden så mange sejre i bagagen, kvalitet og tro på sig selv, at der er blevet opbygget en vinderkultur, hvor man går på banen for at vinde hver evig eneste kamp gennem positivt og boldbesiddende spil. Alle er dygtige fordboldspillere, men samtidig er ingen for fine til helhjertet fight, når det er det, som der skal til for at bringe sejren i hus.

Hvis man kigger på statistikken, så ses den fornemme udvikling med al tydelighed. I de sidste 30 kampe er det blevet til 22 sejre, 4 uafgjorte og kun 4 nederlag med en målscore på 118-38. Det svarer til et snit på knap fire Heimdal-mål pr. kamp og lidt over et enkelt til modstanderen. Den sidste gang som holdet gik fra banen uden at have scoret, var i den føromtalte kamp mod Hakoah i efteråret 2010. Det er efterhånden to år siden.

I denne sæson er snittet steget til 5 Heimdal-mål pr. kamp og under et til modstanderen, godt hjulpet på vej af clean sheets i de sidste tre kampe i træk. Når alting kører så godt, så er drømmene om serie 2-fodbold ikke urealistiske, og det bliver spændende at følge holdet på deres videre færd gennem turneringen.

Det måske allermest opløftende i hele denne succeshistorie er, at den sportslige succes ikke er kommet på bekostning af det sociale, men derimod nærmere som en konsekvens deraf. Der hersker en enormt positiv stemning, som gør at alle glæder sig til at komme til hver evig eneste træning og kamp. Succesformlen, som vel næppe er rocket science, er simpelthen baseret på, at folk der alle har det fremragende med hinanden, vil løbe de ekstra meter for hinanden, som der kræves i kampene.

Kom og hep højlydt på vores dygtige spillere til kampene og vær med til at surfe videre på Den Grønne Bølge…..SWUUUUUSH!