Statistisk kuriositet i Herre 2-nederlag

Billede fra omklædningsrummet en anden dag, til en anden kamp og i det forkerte klubhus

På grund af et eller andet med sendetider og reklameblokke, så var kick-off, i tirsdagens kamp mod rækkens førerhold fra KB, noget usædvanligt, først klokken 20.30. På trods af det sene tidspunkt, så kunne Heimdal mønstre næsten ti frysende tilskuere, hvilket var ganske imponerende. Om muligt det mest imponerende på denne aften, hvor Herre II fik en ordentlig lussing mod et velspillende og meget ungt KB-hold.

Det er ingen hemmelighed at det er sjovere at skrive referat, hvis holdet har vundet kampen og spillet godt – og i særdeleshed, hvis man selv har bidraget med et par mål – og den manglende efterspørgsel på at blive forfatter til dette indlæg fortæller nok mere end noget andet om kampens forløb. Undertegnede blev faktisk shanghajet til opgaven af den ellers så produktive Søren “Hemmingway” Grønberg med ordene: “Bare skriv at der var gode damer………og at Jesper scorede et flot mål. Det må være det.”

Der var dog mere en smule mere i det end som så – uanset at Søren havde ret i sine observationer.

Og så tilbage til det der med statistiske kuriositeter. Det bliver ofte postuleret i flæng at alt kan bevises med statistik, men ikke desto mindre så må det, på baggrund af KBs gennemsnitsalder i denne kamp, anses for påvist at der er en statistisk signifikant sammenhæng* mellem overdreven eksponering for Justin Bieber og godt spil i kampe med Heimdal. Heimdals unge spillere outshinede også klart deres ældre medspillere, så Justin Bieber-faktoren er klart noget, som træner Jung bør tage i betragtning til næste kamp. Enten ved at udtage yngre spillere eller eksponere de gamle for Bieber. At Heimdals måske største Bieber-fan, Søren Grønbjerg, ikke spillede nogen specielt stor kamp – og heller ikke hører til det yngste segment – var ikke engang nok til at påvirke den statistiske signifikans af Bieber-faktoren.

KBs ældste spiller var et resultat af lidt huttelihut i de glade dage i kølvandet på EM-guldet i 1992, så det var en flok meget unge, nyoprykkede seniorspillere, som Heimdals noget mere bedagede spillere kunne trykke meget fast og myndigt i hånden inden kampen.

Der var ikke spillet mange minutter af kampen inden det stod klart at KB var dygtige boldspillere og tempoet var også noget over normalt serie-4-niveau. KB var, på trods af deres unge alder, dygtige i boldomgangen og det var ikke overraskende at kampens første mål faldt til dem.

Målmand Skytte stod for et af de få Heimdal-højdepunkter, da han skød brystet frem og lod KB-angriberen løbe ind i “The Wall of Muscle” og selv at stå ubevægeligt tilbage. Med bolden i hænderne, vel at mærke.

En serie af hurtige afleveringer endte med at bolden havnede i højre side af Heimdals felt, hvorfra en KB-spiller i sparkede bolden ind fra en spids vinkel i det der mest af alt lignede et skvat i bolden. Et flot mål ikke desto mindre. Efter at have vænnet sig til det opskruede tempo begyndte Heimdal også at arbejde sig ind i kampen og udligningen fulgte ikke lang tid efter. Bolden blev dygtigt ført op gennem banen i en omstilling inden den havnede hos Jesper, som, efter et par træk, sparkede bolden flot og utageligt i mål meget langt udefra. Så absolut en kandidat til årets Heimdal-mål. Heimdal måtte dog hurtigt se gassen gå lidt af ballonen igen og KB udnyttede det tabte momentum til at sætte sig tungt på kampen. I anden halvleg afgjorde de relativt hurtigt kampen og der var aldrig tvivl om udfaldet. Heimdals venstreback Jonas fandt dog på et tidspunkt overskud til at lege kispus med sin direkte modspiller i en relativt presset situation. Lækre detaljer, der havde taget sig lidt bedre ud i en stor Heimdal-sejr. Jonas og Tobias spillede stærkt på hver deres back og det samme gjorde Thomas i centerforsvaret. I det centrale maskinrum var der debut til Esben som fik bidraget med en masse energi.

Nederlaget endte med at blive på 1-5 i en kamp, hvor begge holds unge spillere spillede en flot kamp. Desværre havde KB et helt hold af dem, hvilket gjorde udslaget.

Kampens spiller blev meget fortjent Jesper “ZZ Top” Jager.

*Med en række forbehold og uendelig tvivlsom teoretisk begrundelse