Sejr mod Liria FK i 22 mod 11-kamp

Sejr mod Liria FK i 22 mod 11-kamp

I en træningskamp, der med sit store antal udskiftninger til tider ledte tankerne hen på ishockey, blev det til en sejr på 4-3 til Heimdal mod Liria FK. Modstanderholdet var et teknisk dygtigt hold, som pt. ligger på en 2.plads i deres SBU-serie 3-række.  Man skal dog ikke lægge så meget i selve resultatet, da det på mange måder snarere var tale om to selvstændige kampe end én. Førsteholdet spillede den første time på Ryparkens fine kunstgræsbane og vandt perioden med 2-1 på mål af Thomas Faartoft og Lars “Krøller-fra-nakke-til-Hofte” Tofte. Det første mål blev, fra kanten af feltet, sparket fladt i kassen af Thomas Faartoft. Ebnaldo spillede en bold i dybden til Kaptajn Lauritsen, som spillede den skråt tilbage igen. Ebnaldo undlod på forunderlig vis at forsøge sig selv, men lod bolden passere til Faartoft, som i afslutningen var sikkerheden selv. Efter føringsmålet bølgede kampen lidt frem og tilbage, men Heimdal stod godt på banen og holdt Liria FK fra de store chancer, på trods af at modstanderen var dygtig til at spille bolden godt rundt og, fra tid til anden, lave præcise, dybe afleveringer i rummet bag Heimdals backs, som deres hurtige kantspillere kunne løbe efter. De mange fejlafleveringer fra Heimdals side afslørede tydeligt at det stadig er tidligt på sæsonen.

Heimdals andet mål kom da et indlæg fra venstre blev snittet i mål med hovedet af Tofte, som havde sneget sig foran Lirias målmand. Målet gav Heimdals nye hovedstødsekspert blod på tanden og kort efter målet, var det kun træværket, som, i to omgange, stod i vejen for et fornemt hovedstødshattrick. Ganske imponerende og ganske overraskende nye skills, som den dygtige og vævre kantspiller fremviste for den nye træner, Newroz Dogan.

 

Efter en time lavede dommeren timeout-signalet med hænderne og det var tid til at Liria FK i den sidste halve time, skulle op mod dagens næste modstander, Heimdal 2. Andetholdet havde trænet hårdt, mens kampen stod på, så selvom Liria FK selvfølgelig var slidte på dette tidspunkt, så var det heller ikke en superfrisk modstander, som nu kom på banen. Der blev trukket lidt på smilebåndene fra alle spillerne, da det viste sig at Heimdal 2 skulle starte kampen med et hjørnespark. Smilet stivnede dog en smule hos Liria FK, da dødboldsspecialisten Nico “Golden Touch” Larsen smækkede en flad bold indover til forreste stolpe, hvor Kristian “Hulk” Hansen a.k.a. “D.L. Piero”, på ægte, nyfunden forward-manér, snittede bolden i mål på sin første boldberøring.

Da Liria Fk fik nys om at deres nye modstander var Heimdals andethold blæste de til all-out angreb, hvilket gav masser af plads for Heimdal til at køre nogle velgennemspillede kontraer, som skulle have resulteret i flere mål end tilfældet var. Liria FKs to mål i slutningen af kampen kom på et noget tyndt straffespark, og et halvsløjt frispark fra højre side af feltet, som fik lov til at passere hele vejen i mål. Liria spillede bolden fint rundt, men deres problem var at komme til de helt åbne chancer. Heimdal derimod, væltede sig i chancer i den anden ende, hvor især Morten Lysbeckham og Hulken burde have forøget Heimdals målscoring. Opløftende var det at se, hvor godt Heimdals spil hang sammen mod en, på visse områder, dygtigere modstander. Fysikken var dog sådan cirka et halvt ton i Heimdals favør, så det var måske også en del af forklaringen, selvom god fight og, til tider, fine kombinationer fik træner Dennis “Gaddagung-gaddagung” Jung til at lufte den tilfredse mine ude på den anden side af kridtstregerne.

Heimdals første mål blev scoret af Stinus, som udnyttede Hulkens finurlige driblinger og Lysbeckhams høje, følte indlæg til først at heade på overlæggeren og selv følge op og skrabe bolden over stregen. Heimdal 2 havde en hel stribe af nytilkomne spillere med i kampen, som alle gjorde et fint indtryk. Stinus især spillede en flot kamp som central midt, og udviste gode placeringsevner og i det centrale forsvar var Wahlen og Knok bundsolide og deres direkte modspillere fysisk overlegne. I betragtning af hvor mange gode chancer, som Heimdal spillede sig frem til og hvor få som Liria FK havde, så kunne Heimdal 2 gå tilfredse fra banen efter deres halve time af en kamp, hvor det ikke var resultatet, men spillet som var i fokus.

 

Næste træningskamp for førsteholdets vedkommende er lørdag d. 9. februar på Fælledparkens kunstgræsbane mod Sundby KFUM.