Pointdeling i intens topkamp

Lørdag skulle Valby Idrætspark ligge bane til 1. Herres, indtil nu, vigtigste kamp i sæsonen. Modstanderen var de nærmeste oprykningskandidater fra FC Rikken. Coach Newroz havde bygget kampen op gennem længere tid som værende en finale hvor 3 point ville betyde et kæmpe skridt mod oprykning, hvorimod et nederlag ville efterlade et helt åbent oprykningsdrama.

Det var to noget nervøst startende mandskaber, som havde svært ved at få styr på både tæmninger og afleveringer. Dette skyldtes selvfølgelig kampens betydning, men også den meget knoldede og langhårede bane, der var stillet til rådighed i Valby.Det skulle vise sig at være Rikken spillerne som fik rystet opstartsnerverne af sig først. De kom til et par gode gennembrud i Heimdals højre side, dog uden det blev til de helt store chancer.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage hvor Heimdals midtbane kom på hårdt arbejde mod Rikkens fysisk stærke spillere. Det skulle især Heimdals uortodokse venstrekant, Lars Tofte, få at mærke. Efter 25 minutters spil følte han sig snydt for et frispark, da han med et ambivalent råb kunne fortælle dommeren, at han blev hevet voldsomt i pikken. Dommeren vurderede dog ikke trækket til at være hårdt nok og valgte derfor at lade (fodbold)spillet fortsætte. Det skulle vise sig ikke at være sidste gang dommeren kom i centrum i denne kamp.

Med 30 min. spillet af første halvleg begyndte Heimdal for alvor at styre spillet og kom frem til flere store chancer. Først kom Thomas tæt på med et hovedstød efter et frispark fra Seb og herefter havde både Ebbe og Seb store muligheder tæt under mål. Heimdal fik dog ikke udbytte af overtaget og måtte gå til halvleg med et uafgjort resultat og et stk. længere vestsjællandsk diller.

I pausen valgte Newroz at skifte sig selv ind på den offensive midtbane. Det var, i første omgang, en klog beslutning, for 2. halvleg var ikke mere end et par minutter gammel før han med et par fikse træk kommer uden om to Rikken-spillere og bliver nedlagt i feltet af en tredje. Dommeren dømmer straffe som Seb på vanlig vis sparker stensikkert ind til stor glæde for Heimdalspillere og medrejste fans.

Glæden varede dog ikke længe, for få minutter senere laver selvsamme Newroz et klodset frispark på Rikkens målmand og modtager et gult kort. Det satte gang i Rikken som fik lagt et tungt pres på Heimdalholdet. Det skulle dog ikke lykkes Rikken at komme til chancer i overtalsperioden. Til gengæld gik der ikke længe efter Heimdal blev fuldtallige før Rikke fik tildelt et af de billigere straffespark i historien. Heimdals midterforsvar blev overspillet og Simon måtte ud i en løbeduel med en Rikken-angriber. Det gik umiddelbart fint for Simon som med en tå fik prikket bolden væk fra angriberen. Desværre oplevede dommeren situationen anderledes og dømte et uforståeligt straffespark. Sparket blev sikkert sparket ind og stillingen var nu 1-1.

Kampen gik nu fra at være en intens fight til at være kamp om liv og død. Det resulterede i flere hårde tacklinger, som 15 minutter før tid kostede Rikken et gult kort. Umiddelbart efter fik Seb et gult kort for brok. Den ekstra plads på banen så ud til at passe Heimdal bedst. De kom til en stor mulighed ved Ebbe, som lavede et langt træk forbi Rikkens forsvar og blev nedlagt i feltet. Kampens 3. straffe blev dømt. Det var Heimdals rutinerede midtbane, Thomas Faartoft der skule stå for sparket. Desværre for Thomas og resten af Heimdal hoppede Rikkens målmand ikke på den ellers sikre Svend Dahl kig-væk-finte og bolden blev reddet.

De sidste 10 minutter af kampen endte i rent kaos, hvor Rikken med rette kunne brokke sig over at deres første gule kort blev glemt af dommeren og de derfor fik 15 minutter i undertal i stedet for 10. Dommeren forsøgte på højest mærkværdig vis at kompensere ved at lade spillet køre i 8 minutters overtid på trods af der ingen spilstop havde været i løbet af kampen.

Det blev alligevel ikke til flere scoringer, og Heimdal kunne trække sig fra opgøret med et tilfredsstillende uafgjort resultat. Kampens spiller blev Troels der leverede en solid arbejdsindsats på den centrale midtbane.