Heimdal til Copenhagen Marathon 2013

Heimdal til Copenhagen Marathon 2013

Søndag morgen klokken 8.15 er et tidspunkt, som for den typiske heimdaler betragtes som en kende tidligt, men ikke desto stod 23 folk linet op foran klubhuset, klar til at give en stor hånd til Copenhagen Marathon og dermed hjælpe de mange løbere – og dem selv og deres holdkammerater i klubben.

Det var en smule svært at blive klog på vejret, men med de sidste par dages vejr in mente, så forventede alle at det ville blive en varm, solrig i dag, og havde klædt sig på derefter. Det skulle vise sig at være en forkert vurdering. Helt forkert.

Den første time gik med at skære frugt og fylde krus med vand og blåt Powerade-stads. Det var dog som om, at de højere magter ikke var tilpas med blandingsforholdet i krusene, for perfekt timet med løbsstarten klokken halv ti, så begyndte det at sile ned i stride strømme fra oven. Sikkert lækkert for løberne, som havde frygtet at skulle kæmpe med varmen, men helt sikkert not-so-nice for de ihærdige hjælpere, som tilbragte det meste af dagen med armen statisk udstrakt med krus til de løberne.

Humøret var dog på trods af de våde forhold helt i top alligevel. Folk var glade for muligheden for at samarbejde og socialisere på tværs af holdene og samtidig var det dejligt at se, hvordan et lille krus vand, et smil og et opmuntrende tilråb kunne gøre så stor en forskel for deltagerne efterhånden som de kom forbi. Hvilket de gjorde af to omgange efter henholdsvist 7km og 32km. I forhold til hvor pressede visse folk så ud efter den første omgang, så var det imponerende, hvor mange der stadig var med efter de 32 km. En bedrift, som klart kan tilskrives det fremragende væskedepot… Vi tager i hvert fald gerne æren uden alt for mange kritiske spørgsmål.

Løbet lukkede og slukkede med ankomsten af den sidste lyserødt-klædte japaner, som sneglede sig forbi ved 14-tiden. Hvis ret skal være ret, så var løbet faktisk reelt sluttet på det tidspunkt og vejviserne på vej hjem, men ingen havde nænnet at fortælle det til de lyserøde japanere, som havde et mål om at løbe 100 maratoner, og de blev derfor udstyret med et løbskort, så de selv kunne finde til målstregen på Islands Brygge. Sikkert til noget af et antiklimaks, når målstregen var fjernet og løbsofficials og alle de andre deltagere gået hjem, men de fortsætte stædigt, ufortrødent og langsomt, hvilket fortjener al respekt.

Efter løbet var folk våde og kolde og fingrene følelsesløse og halvopløste efter en halv dag i vand fra alle sider. Nogle valgte derfor at tage den direkte vej hjem, mens andre fortrak til klubhuset til øl og sauna.

Folk ydede en fantastisk indsats i løbet af dagene og blev rost for det gode humør af løbsarrangørerne fra Sparta, som håbede at vi ville deltage igen næste år. Ved deres indsats gjorde de seje heimdalere deres til at vores lille klub kan løbe rundt, så hvis du ikke var med i dag, så husk at give dem en high-5 og et stort klap på skulderen næste gang du ser dem! Vores klubs eksistens er betinget af at folk støtter op om arrangementer som dette, så kæmpe tak skal der lyde fra klubbens side!

Hvis du går og tænker på, hvornår du nu kan være med til at bidrage til fællesskabet i klubben og optjene dejlige, grønne Heimdal-karma-point, så fortvivl ej! I forbindelse med sommerfesten den 19. juni er Heimdal vært for et stort stævne for Deloitte, som også skæpper godt i klubkassen og sørger for at vi kan bibeholde vores lave kontingenter. For at dagen kan løbe rundt, så skal vi igen bruge en masse folk, som kan se frem til en sjov, social og hektisk dag, som de med overordentlig god samvittighed kan slutte af med festen om aftenen!

Se flere billeder fra dagen ved at klikke her