Søndag middag blev der, en lille uge forsinket, fløjtet op til Heimdals Herre 2’s første kamp i forårssæsonen.

Det københavnske forårsvejr viste sig fra sin skønneste side, og det var derfor et Heimdalhold i højt humør, som var taget til Gentofte for at møde Jægersborg, på deres hjemmebane.

Det var tydeligt at se at de forhøjede skatteindtægter var blevet forvaltet godt, og Gentoftes kommunale greenkeeper havde derfor sørget for et flot og dejligt græstæppe, hvis lige ikke er set i Fælledparken.

2. holdets nye cheftræner Dennis Jung, der stod overfor sin trænerdebut, havde valgt at tage på ferie i Finland for at fejre sin fødselsdag (28 år i dag – tillykke), og i stedet måtte holdets normale højre fløj Søren Grønbjerg vikariere som cheftræner.

Kampen udemærkede sig også ved at være første kamp i de nye flotte trøjer, med den frejdige Prime Elephant på maven, og om det var chancen for at se elefanterne, eller blot for at nyde det gode vejr og berømmende fodboldspil, skal være usagt, men træneren, som kom direkte var 2 dages fest lidt uden for Vordingborg, dukkede op til kampen med høj musik, og tre unge piger i bilen, der alle glædede sig til en fodboldfornøjelse af højeste karat.

Eksiltræner Jung havde til kampen udarbejdet et fire sider lang taktisk oplæg som energisk blev formidlet til det kampklare Heimdalhold.
Den vikarierende træner havde desuden udarbejdet en spejdingsrapport fra Jægerborgs hjemmeside, og fundet frem til deres vigtigste spiller Akham, havde scoret 5 mål i deres første kamp, og derfor krævede ekstra opmærksomhed fra forsvaret.

Oplægget gik desuden på at der skulle spilles frisk, men masser af spil over kanterne, og bolde i dybden til Heimdals blege udgave af Yorke-Cole: Lys og Hulk.

Opstillingen til sæsonens første kamp, en dynamisk 4-4-1-1 blev således:

Hulk

Lys

Thomas – Stinus – Martin Wahlstrøm – Kasper Frøhling

Sune – Morten Hansen – Bjarke – Jens

Skytte

På bænken, ved siden af den vikariende træner Søren, samt de unge supportere, sad Jesper og Kaas.

Elefanterne pryder også Herre 2’s maver – Det kastede point af sig i årets første kamp

Fra første kampfløjt vidste det sig at den vikariende træner havde doseret opvarmningen perfekt, og Heimdal kom derfor ud til kampen i et hæsblæsende tempo, der udmøntede sig i den første chance allerede efter 1 minut, hvor Lysbeck fik en flot aflevering i dybden, som fuldstændig flæsede Jærgerborgs forsvar af. Desværre ender chancen med at ramme en forsvarer hvorpå bolden tager stoplen.

Heimdal sidder fuldstændig på spillet den første time, hvor holdet efter 11 minutter igen er tæt på mål, da Jens efter bryder bolden og igangsætter et flot angreb, hvor de pasningsstærke grønblusede Heimdalere, efter flere gode detaljer, igen flæser forsvaret op med en stikning imellem midterforsvar og back. Desværre misbruger debutanten Thomas Arildsen den store chance og skyder lige forbi.
Thomas fortsatte med at gøre livet surt for hjemmeholdet, og har de følgende minutter et frisparksforsøg, som ryger lige over mål, inden han skyder lige forbi på en chance inde i feltet, hvor han dog fejlagtigt bliver dømt offside, efter at Hulken har lavet den klassiske ”spring over bolden” finte.

Som en konsekvens af et konstant højt pres, hvor Heimdal hele tiden pressede hjemmeholdet til at lave fejl, kunne den grønne superhelt Hulk efter 22. minutter fejre sæsonens første scoring, efter en situation hvor han som en erfaren listetyv stjal bolden fra en forsvarer, inden han udplacere målmanden med et følt spark, som på vej ind i netmaskerne tog indersiden af stolpen.

Ekstasen blandt tilskuere, træner og reservespillere ville ingen ende tage, og blev først afbrudt af voldsomme protester 5 minutter senere, da Hulken falder omkuld, tilsyneladende efter en grov svinestreg fra en Jærgersborg spiller.
Dommer afviser dog leende de store protester om frispark og i den langsomme gengivelse viser det sig da også at Hulk er helt alene, da et hurtigtvoksende græsstrå tager benene på ham.

Efter en halv times spil tager en utilfreds Jægersborgtræner konsekvensen af det totale Heimdal-overtag, og skifter deres store stjerne Akham ind.
Bulletinerne vil vide at Jægersborg havde fået nys om Heimdals kendskab til Akham, hvorfor han i sidste øjeblik var blevet fjernet fra startopstillingen i håb om at dette ville skabe forvirring i Heimdals forsvar.

Ved synet af deres Messias, får Jægersborg en fornyet tro på egne evner, og begynder så småt at få mere spil, og kommer således også til deres første hjørnespark og chance, dog uden af det på nogen måde bliver farligt.

Da stadionuret runder 45 minutter og dommeren begynder at gøre antagelser til at fløjte til pause, erobrer Martin Wahlstrøm bolden på midten, og fra 35 meters afstand kanoner bolden mod fjerneste stolpe.
Desværre for Wahlen viser Jærgerborgs målmand store akrobatiske evner, og med en flot TV-redning skubber han bolden forbi opstanderen.

I pausen er træneren fortrøstningsfuld over især den flotte første halve time, og opildner holdet til at gå ud og få lukket kampen med en 2-0 scoring.
Der bliver uddelt roser til Jens for fremragende backspil og til Stinus for på uheimdalsk vis at vinde stort set alle hovedstødsdueller.
I iveren for at komme i gang med anden halvleg glemmer holdet desværre at spise de medbragte bananer (tak til Morten Hansens mor for at komme med frugt!).

Han skifter desuden en træt Kasper Frøhling ud, som ikke har mange kvæk tilbage i sig, og ind kommer en energisk Martin Kaasgaard, som stolt kan fremvise et dyrt indkøbt 10tal på ryggen.

2. halvleg starter desværre med en tung Jægersborg-overtag, og Heimdal virker lidt famlende og nervøst og at skulle spille i modvind.

10 minutter inde i 2. halvleg laver Jærgersborg en stikning i på kanten af feltet, og bedst som det ser ud til at chancen løber ud til målspark, bliver bolden spillet tilbage i feltet, hvor en fri Akham kan udligne til 1-1.

Kort efter er Frøen klar til at gøre et nyt indhop, da Thomas efter et godt raid op af venstrekanten synes at have opbrugt sine kræfter.

5. minutter efter bliver den elegante forsvarsspiller Morten Hansen udskiftet, da han må erkende at det ikke forbedre den fysiske form at udskifte vinteropstarten med 7 ugers skiferie, (der er træning hver mandag kl. 19.30 og onsdag kl. 18.00 i Fælledparken, Morten), og ind kommer i stedet endnu en debutant Jesper Tholstrup, som hurtigt får bragt sig selv i fokus.

Efter 2 minutter på banen bliver han fældet i et tilbageløb, men selvom dommeren ikke ser dette, og lader spillet fortsætte, får resten af Heimdalforsvaret clearet bolden.
For at dette ikke skal gentage sig, sætter Jesper sig minuttet efter i respekt overfor Jærgersborg-spillerene, med en vidunderlig herretackling, som frembragte minder om engelsk fodbold i Tipslørdag.

Heimdal begynder at vågne op, og laver halvvejs inde i 2. halvleg en fremragende kontra, hvor bolden bliver ført hurtigt frem med finurlige pasninger, inden den efter ping-pongspil foran Jærgersborgs målfelt inden den havner hos en Jægersborgspiller da lidt klodset vælger at spille bolden bagud til målmanden, der hårdt presset samler bolden op.

Dommeren ser ud på linjevogteren, konstatere at han ikke har en linjevogter, og dømmer herefter indirekte frispark, til Jærgersborgs store utilfredshed.

Hjemmeholdet samler sig om dommeren og for hurtigt brokket sit til et gult kort, men fortsætter de næste 5(!!) minutter med at parlamentere med dommeren i håb om at omstøde kendelsen.
Dommeren vælger under hele denne seance, at holde det gule kort stålfast i udstrakt arm, for at være sikker på at alle er klar over hvad han har dømt.

Da spillet endelig kan genoptages brænder Heimdal den store mulighed, hvorpå træneren laver en taktisk udskiftning, hvor den mere defensivt orienterede Wahlstrøm bliver erstattet af fløjspilleren Thomas, som på Preben Elkærsk-vis, efter en smøg og en Faxe Kondi, har fået kræfterne tilbage.

Thomas viser hurtigt sit værd, da han afdribler to mand, og sender en flot pasning afsted til Stinus, der inde i feltet viser samme uskarphed foran målet, som han havde gjort til det paintball 2 uger forinden.

Heimdal nyder godt af at være en mand i overtal og Kaas bryder flot igennem i højre siden og med et skarpt indlæg langs jorden sætter han Hulk op til en ny chance.
Desværre viser det sig at Hulk i løbet af kampen er blevet for tyk, og han når derfor ikke frem til det store tilbud.

Da Jærgersborg igen bliver fuldtallige bliver Wahlen igen skiftet ind i stedet for Thomas, der får en lille skade ifm. en dribling.
Han kommer hurtigt til behandling på sidelinjen hvor han, i mangel af is, får en kold SEIMEI cider på lysken.
Supporterne takkes således for at have medbragt en kasse SEIMEI, uden at drikke dem.

De sidste 10 minutter af kampen presser Heimdal hårdt på for en scoring, og især Kraftværket fra Rostock: Morten Lysbeck, fører utrætteligt an i flere bolderobringer og gennemspillede angreb, og laver blandt andet en flot 1-2 kombination med hælen til Kaas, som spiller Lys frem til en chance, der desværre bliver brændt.

Den Sønderjyske evighedsmaskine er dog ikke færdig med at sætte sine holdkammerater op med gode pasninger, da han modtager en flot aflevering fra Morten Hansen (som de sidste 5 minutter afløste en træt Stinus på midtbanen). Lysbeck afdribler en mand, og sender bolden på tværs tilbage til Morten Hansen, som lige uden for feltet sender en så elendig afslutning af sted, at man kan undres hvorfor nogen har budt på ham som årets topscorer.

De bliver desværre den sidste chance i kampen, og Heimdal må derfor tage til takke med 1 point i en kamp hvor der var chancerne til flere, men hvor spillet bølgede lidt frem og tilbage, og et uafgjort resultat var derfor acceptabelt ude mod en modstander som må formodes at spille med i toppen.

Efter kampen blev der uddelt roser til holdet fra den vikarierende træner, over især den første halve time, de mange veletablerede angreb, og det kompromisløse forsvarsspil, og der skal samtidig ønskes tillykke med debuten til Kasper Frø, Jesper, Thomas og Stinus. Det glæder vi os til at smage mere til!

Kampens spiller blev Jens med 6 stemmer, stærkt forfulgt af Stinus med 5 stemmer. Skytte, Lysbeck og Sune fik hver én stemme.

Næste kamp er allerede på tirsdag, hvor Heimdal hjemme tager imod Østerbro IF, i et vaskeægte lokalbrag.
Kampen spilles kl. 19.00, og interesserede er meget velkommen til at komme og heppe på de grønne helte.