Endelig 3 point til dame 1

Endelig 3 point til dame 1

 

Lørdag var Heimdals  Dame 1 klar til 3.  kamp i forårsturneringen. Denne gang var alle enige om, at der skulle point på kontoen, hvilket også var et krav hvis vi stadig vil være med, hvor det er sjovt at spille om oprykning..

Damsø lagde kunstgræs til de grønnes besøg. Man kunne fra start se at begge mandskaber var klar til at viske den dårlige turneringstart væk og der blev lagt et højt pres. Damsø kom bedst ud af starthullerne, men Heimdal fik vendt det første pres og fik via det elegante kombinationsspil samt et enormt løbearbejde fra især Emilie og Katrine arbejdet sig frem til et par gode forsøg.

Desværre måtte Heimdal indkassere det første mål efter et godt indlæg fra venstreside til angriberen, der forholdsvis let kunne sparke bolden i kassen til 1-0. Resten af halvlegen bølgede frem og tilbage,  men der blev ikke skabt de store chancer hos hverken hjemme- eller udehold og Heimdal kunne gå til pause bagud.

I pausen blev comeback-bomberen Ida Buus skiftet ind og med sit kæmpe løbearbejde og altid optimistiske spil og humør kunne man mærke at Heimdalpigerne fik ny luft.

Samtidig blev to af vores hurtigløbere Marianne og Bach sendt på kanterne for at skaffe et optimalt pres fra start. Taktikken gav bonus og  Ida Buus sparkede endnu mere optimisme ind i Heimdal da hun kort inde i halvlegen kanonerede bolden op i højre målhjørne, hvor målmanden ikke havde en chance. Med 1-1 fik Heimdal blod på tanden og det blev med god fight og godt spil Heimdal, der styrede kampen.

Damsø lod frustrationerne vise ved flere grimme eftertacklinger og selvom Damsø nok mente vi peb en anelse, synes Heimdalpigerne nu nok at de blå mærker og en enkelt forvredet ankel vidnede om et par ikke helt rene tacklinger.

Det blev især udmøntet i en grov tackling på Katrine, der med sine rappe fødder i straffesparksfeltet, forlængst havde passeret modstanderen, da hun satte sin tackling ind. Der blev korrekt dømt straffe – men en tackling, der fik Signes bornholmer røde kort til knapt at ligne et sammenstød, kunne måske også godt have udløst et kort på Sjælland.

Sandra gik resolut til bolden og med nerverne i ro, velvidende alle ritualer var udført til punkt og prikke, lurede hun målmanden ud og efter at have læst hendes udfald mod højre sparkede hun hårdt, højt, midt i målet. Perfekt placering af den erfarne midtbanespiller.

Heimdal kom forholdsvis hurtigt på 3-1 og 4-1 ved flotte scoringer af Ida Buus og Marianne. Samtidig lagde det unge talent Emilie et kæmpe pres på Damsøforsvaret og de fik aldrig ro til at finde på plads og gav dem, med flere gode afleveringer og aktioner, rigeligt med arbejde.

Foran 4-1 var Heimdal enige om at kampen skulle lukkes af – desværre måtte den rutinerede Britt efter en flot kamp på trods af en ondsindet mavevirus give efter og udgå af kampen.

Ligeledes måtte Sofie kort tid efter lade sig udskifte med en forvredet fod som følge af en eftertackling, hvilket efterlod Heimdal med kun 10 spillere til rådighed.

Det gav plads til  Damsø og med 2 scoringer indenfor kort tid, ( det ene mente det erfarne midterforsvar dog bestemt, at de kunne have løbet op med lethed, hvis ikke angriberen havde stået offside), stod det pludseligt 4-3. Men så gav Heimdal ikke mere ved dørene og kunne fortjent gå fra banen med en sejr!

Det blev fejret med bissekage fra Signe og fødselsdagsflødeboller fra Katrine. Harry får en uges selskab af Emilie, der fortjent blev kampens spiller med 7 stemmer og dermed introduceret til ølreglen ved 7 stemmer og derover.

Eneste minus ved en velspillet Heimdalkamp var at Heimdals ellers tilbagevendte stjerneangriber Karina Ekdahl måtte udgå i første halvleg med et knæ, der desværre ikke ligeså gerne som Karina ville spille fodbold – rigtig god bedring til Karina! Også god bedring til Sofie som forhåbentlig hurtigt er på benene igen.