Alderspræsidenterne ordnede Sundby

I søndagens kamp mod Sundby måtte andetholdets to alderspræsidenter træde i karakter og hjælpe de unge poder til sejr i en kamp, som blev meget mere spændende end nødvendigt.

Allerede inden dommeren fløjtede op til gårsdagens kamp mod Sundby på de fine græsbaner på Raffinaderivej, lå det klart at Heimdals herrers andethold ikke kunne nå mere i sæsonen end en solid midterplacering og derfor ikke havde noget at spille for.

Kaptajn Hansen var i hopla til søndagens kamp mod Sundby og ledte holdet til en lidt for spændende 5-3 sejr

På trods af dette faktum, så var der dog ingen tegn på at folk tog let på kampen og allerede under opvarmningen kunne man mærke at folk var klar på udfordringen. Kampe på Amager har af en eller anden grund altid en tendens til at have høj intensitet uanset kampens betydning, så da først kampen var igang, så man 22 mand kæmpe hårdt for en, i bund og grund, ubetydelig sejr. Sejre tæller dog også andre steder end på pointkontoen, så holdet var ivrige efter at slutte sæsonen godt af med noget godt spil og en masse mål.

Heimdal startede med et højt pres som tydeligvis ikke behagede Sundby. Efter et par minutter af kampen bliver Morten “Coutinhos Storebror” Lysbeck sendt mod hjørneflaget og vifter sin modstander væk med et hårdt skulderskub, som vælger at give igen med et hårdt spark til lægmusklerne, da Lys trækker bolden tilbage i banen. Uforståeligt for de fleste og tragikomisk for resten, så vælger dommeren at dømme frispark til Sundbyspilleren med en begrundelse som forstummede i en mumlen. Så var kampen ligesom i gang.

Den første halve time bølgede kampen frem og tilbage med Heimdal i klar overvægt. En af de større chancer falder, da Lys erobrer bolden fra føromtalte Sundbyspiller i deres opspil og spiller den ind til Dagens Mand i angrebet, Bjarke, som, til lyden af en bandende Lys, kvitterer for det fine forarbejde med at blæse bolden 12 km over mål.

Efter ca. 35 minutters spil bryder en Søren Grønbjerg i sprudlende (offensivt…) spillehumør uimodståeligt igennem på højresiden og bliver nedlagt. På det efterfølgende frispark lægger Martin “Gosling” Wahlstrøm bolden præcist ind i hovedet på Bjarke, som i vanlig stil header lige på målmanden, men denne gang gang går den mellem målmandens ben og 1-0 til Heimdal er en realitet. Lige efter bryder Søren Grønbjerg igen igennem hele Sundbys forsvar og er lige ved at lave en “Maradona 1986”, men den yderst tamme afslutning kunne desværre ikke stå mål til det flotte rush og triller lige forbi den fjerneste stolpe.

Fem minutter senere sætter Coutinhos storebror Sundbys højreback af med en blanding af noget der måske kunne gå som en kropsfinte og lidt fysisk styrke og spiller derefter bolden skråt fremad og på tværs for at stoppe den tinitus-potentielle lyd i sit højre øre, der stammede fra Kaas: “Jeg er friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii”. Kaas sætter foden på indlægget og scorer kontrolleret i et tomt mål og forsatte dermed de gode takter fra kampen ude i Brønshøj, hvor han scorede et superflot mål med et vip over målmanden langt ude fra.

2.holdets usandsynligt lynhurtige, engang-spillende træner Dennis Jung Skov

Det blev også til en del hjørnespark i halvlegen, hvilket er noget som træner “Gaddagung-Gaddagung” Jung har en hel bog fuld af game plans for. Inden kampen havde han lagt sig fast på to forskellige kombinationer og Heimdal kom da også til kvalificerede afslutninger på de fleste hjørnespark uden at det dog førte til mål.

I anden halvleg kom holdets nye angrebses Mikkel “Meep-Meep” Mikkelsen” på banen og der var kun gået to minutter før han løb fra forsvaret og en smule modvilligt spillede bolden på tværs til Lys, som med et hårdt spark fik netmaskerne til at blafre og dermed konsoliderede sin førsteplads på den interne topscorerliste, som ellers var truet af Bjarke og i måske endnu højere grad Mikkel selv, som i sin debut mod Brønshøj scorede imponerende fire mål på trods af sin halvskadede lyske.

Dermed var kampen definitivt lukket – troede vi. Især da Coutinhos storebror lidt senere igen bliver sendt i dybden og spiller den skråt bagud til Kaas, som fra kanten af feltet sparker bolden flot i mål. Den eneste grund til at den ikke sad helt oppe i hjørnet var at den blev rettet kraftigt af af en af Sundbys forsvarsspillere.

Pludselig begyndte Sundby dog at æde sig tilbage i kampen igen og efter en periode med panik i forsvaret stod der pludselig kun 4-3 til Heimdal på trods af Nikolaj “Abracadabra Zimsalabim” Skyttes imponerende, tidsudtrækkende jongleringer ved et af deres mål, som han vel ret beset burde have fået en gult kort for: “Woop, woop, oooog wuupti, hvor er bolden nu? Hov, nu er den væk igen? Hvor er den? Abracadabra, og BUM, nu er den pist væk…NÆÆ, der var den sørme….OOOG, trylle-trylle, væk igen.”

Lys havde en gigantchance for at lukke kampen, da Søren Grønbjerg tager endnu et Maradona-rush, maser sig gennem Sundbys forsvar og afslutter fladt, kun for at se Sundbys målmand lave en klasseredning og vifte bolden på stolpen. Mikkel “Meep-Meep” er hurtigt over bolden og spillede identisk med sin første assist bolden på tværs,

Stinus var ikke helt tilfreds med hensyn til Sundbys næsten-comeback i anden halvleg og gik derfor foran med det gode eksempel og kæmpede forbilledligt

men denne gang ramte Nemesis hårdt og Lys blæste den 13 km over mål. Måske hjulpet lidt på vej af Sundbyspilleren som råbte: “Dååå skyyyyder ååååver”. Der var lagt i ovnen til hævn.Efter en puster på sidelinjen bliver Coutinhos storebror sat ind for at løbe solen sort i slutminutterne og opnår sin hævn ved at opfange en tilbagelægning fra den kække Sundbyspiller og derefter tackle målmanden på bolden. Målmanden flyver op i luften og bolden bliver liggende og Lys kan derefter nemt, i en blød bue, placere bolden udenom om forsvarsspilleren og ind i det tomme mål til en afgørelse på kampen og sit ottende sæsonmål.

Alt i alt en kamp, hvor spillet i perioder kørte fint, men som også viste at holdet har brug for lidt mere kølighed i de perioder, hvor det brænder på. Offensivt såvel som defensivt. Det var dog dejligt at slutte af med en sejr, og holdet kan nu begynde at forberede sig på næste sæsons felttog i Serie 4. Når man tænker på at holdet kun har spillet sammen i en halvsæson og når man tager det fantastiske sammenhold i truppen i betragtning, så kan man godt tillade sig at have store forventninger til næste sæson.