2 point smidt væk i overtiden

Tirsdag aften var Heimdal endnu en gang på besøg i Valby til sæsonens 2. kamp. Denne gang var modstanderen FC Udfordringen, som af mange er blevet udråbt til oprykningsfavoritter. Det var derfor klart for Heimdal, at der var en svær kamp i vente.

FC Udfordringen havde haft en hård uge op til kampen, som både havde stået på pokalkamp og senest kamp søndag mod Sunred Beach. Heimdal havde derfor et håb om, at FCU ville stille op til kampen med trætte ben.

Det hårde program kunne dog ikke ses på Udfordring-spillerne i den første del af kampen. De lagde et hårdt pres gennem mange lange bolde fra Udfordringens egen banehalvdel. Samtidig kunne Heimdal ikke helt finde sig tilrette på græstæppet og fik ikke gang i det sædvanlige pasningsspil. Dette resulterede i flere gode muligheder til FCU, som dog alle blev reddet af en fint spillende Christian Ebdahl. Heimdal burde dog have haft et straffe efter ca. 10 minutters spil, da et flot kombineret angreb gennem FCUs venstre side endte hos Troels, som kunne lægge bolden ind til Lars Tofte, der med et kæmpe skub i ryggen blev nedlagt, netop som han skulle til at heade bolden i mål. Dommerens fløjte forblev dog tavs, men Heimdalerne kom herefter mere med i kampen.

Efter knap en halv times spil kom Rune fri på midten. Han tog et par hurtige træk frem til buen af feltet og kunne med et hårdt fladt spark bringe Heimdal på 1-0. Et flot mål af den lille fighter. Resten af første halvleg sad Heimdal mere og mere på kampen, godt hjulpet på vej af et gult kort til Udfordringen.

Ved anden halvlegs start kom FCU igen længere frem på banen, hvilket gav gode kontramuligheder til Heimdal. Disse blev dog ikke omsat til mål og i stedet kunne Udfordringen udligne efter et langskud, som Heimdalkeeperen måtte give en ripost på. Den blev fuldt op af en Udfordringen-mand, og udligningen var en kendsgerning.

Heimdal lod sig dog ikke slå ud og fortsatte det gode hurtige spil frem mod de trætte modstanderes mål. Efter 15 minutter i 2. halvleg gav det pote, da Mikkel flot driblede gennem et par forsvarsspillere og placerede bolden i mål uden chance for målmanden. Udfordringen-spillerne virkede knækkede, og flere angreb rullede ned mod modstandernes mål.
Efter 30 minutter af 2. halvleg tog Rune igen sagen i egen hånd. Denne gang trak han bolden ud mod højre i noget der lignede en lidt for spids vinkel, men det var Rune heldigvis ligeglad med, for han kanonerede bolden i mål ved fjerneste stolpe. 3-1 til Heimdal.

Kampen syntes nu afgjort, og det virkede som et spørgsmål om tid, før Heimdal kunne lukke kampen helt på et af deres utallige kontraløb mod modstandernes mål. Bortset fra en fejlagtig annulleret off-side scoring, udeblev den afgørende kasse dog, og i stedet for kunne FCU reducere med 2 minutter tilbage af overtiden – efter noget der mindede om kampens største frispark til Jeppe. Der gik nu panik i Heimdal forsvaret, og hvad der skulle have været en clearing udviklede sig i stedet til et fladt indlæg og en FCU-udligning. Noget ufortjent og utrolig bittert for drengene, som havde leveret en flot indsats gennem næsten hele kampen.

Kampens spiller blev fortjent Rune efter hans to flotte mål og en kæmpe arbejdsindsats på den centrale midtbane.

Næste kamp bliver sæsonens første hjemmekamp. Det er mod B1960 der ligesom Heimdal her 4 point efter de første to runder.