En rodet start på sæsonen for andetholdet

Morten “El Capitano” Hansens pre-match insta-moment

Tirsdag tog Heimdals Herre 2 hul på sæsonen i en kamp mod Tårnby FF, som både bød på debutantmål, matematiske udfordringer og en lynende Lys. Det var et forventningsfuldt Heimdalhold, som mødte op til første kamp, og i optakten gjorde Træner Jung det også klart at han (igen) har store forventninger til sæsonen og holdets placering. Holdet har præsteret nogenlunde i træningskampene, som senest har budt på et uafgjort resultat imod Hekla. Til kampen blev der stillet med følgende hold:

Kristian Hulk Hansen
Morten Lysbeck
Martin Wahlstrøm – Tommy Nielsen – Mark Pedersen – Søren Grønbjerg
Rune Kaldau – Bjarke Nielsen – Morten Hansen (c) – Anders Nissen
Nikolaj Skytte

På bænken startede Stinus Søndergaard, Jesper Jæger og Træner Jung.

Træner Jungs optakt gik på at vi skulle forsøge at spille bolden op igennem midtbanen, i stedet for hovedløst at sparke bolden frem. Samtidig skulle der udfordres over fløjene, imens Lys skulle løbe og jagte alt i den frie rolle lige bag Hulken.

Glade for at være på græs for første gang siden sommerferien, var det et Heimdal-hold med høj intensitet, som for alvor så klar ud i opvarmningen. Anderledes afslappet syntes gæsterne fra naboøen Amager at tage det, da de, da dommeren kaldte til samling, blot var 8 spillere. De resterende spillere kom løbende til, og måtte således klæde om, imens dommer og anfører fik klaret møntkast mv.
Da dommeren fløjtede kampen i gang måtte øboerne erkende at det ikke var helt nok kun at kunne bruge fingrene til at tælle med og de startede således med 10 mand på banen, selvom de havde tre spillere mere ude på bænken. Ét minut senere havde Tårnbys eneste spiller med en studentereksamen dog fået talt efter, og de fik deres 11. mand på banen.

Forventningsfulde Heimdalspillere efter Dennis “Gaddagung-Gaddagung” Jungs flammende peptalk

Tydeligt påvirket af den kaotiske start, var det et meget uorganiseret hold Heimdal stod overfor, hvilket de grønne helte forsøgte at udnytte ved at lægge et højt og tungt pres.
Heimdal havde stor succes med presspillet, da de nervøse Tårnbyspillere konsekvent spillede bolden i fødderne på Heimdal.
Det føltes derfor som om det bare var et spørgsmål om tid før Heimdal ville komme foran, især da Tårnby blev reduceret til 10 mand, efter at Søren havde trukket et gult kort til deres forsvarsspiller.
Midtvejs i første halvvej fik Heimdals firskårne anfører Morten Hansen den ide at han, for første gang i sin karriere, ikke bare skulle losse bolden væk, og med overraskende kølighed trak han op i banen og sendte en bolden i dybden til den sønderjyske evighedsmaskine Lys. Lysbeck tog bolden til sig, og med en kælen teknik satte han bolden ind bag Tårnbys målmand, med så stor en sikkerhed at ingen kan undres over, hvorfor han blev en sikker topscorer for andetholdet i sidste halvsæson.
Resten af halvlegen forsatte med et stort spilovertag til Heimdal, som skiftevis skabte chancer og lukkede af bagude, og man følte at det blot ville være et spørgsmål om tid, inden kampen ville blive lukket med en scoring til 2-0 og 3-0.
Tæt kom det også, da Morten Hansen fik endnu en lys ide, og dribletacklede sig op af banen, og efter lidt småspil med Hulk kom på skudhold, hvor han viste hvorfor hans spidskompetence er at sparke bolden væk.
Med få minutter tilbage af 1. halvleg fik Tårnby en sjælden kontrachance, hvor de brød igennem i Heimdals venstre side. Ved baglinjen spillede de bolden på tværs, hvor Heimdals debutant på højre back, Anders Nissen, i et forsøg på at cleare bolden, kastede sig ned i mellem to Tårnbyspillere, og uheldigvis udplacerede en sagesløs Skytte.
En stor bet for Nissen, som ellers spillede en rigtig god kamp, hvor han fik lukket ned for deres venstreside. Heimdal gik således til pausen med en overraskende 1-1-stilling i bagagen.
Træner Jung forsøgte at ruske holdet op igen, og skiftede Stinus ind på midtbanen i stedet for Mark, som havde løbet mange meter inde i maskinrummet.

Heimdal forsøgte at fortsætte anden halvleg, som de havde spillet det meste af første, og var stadig spilstyrende. Hulken havde således to store chancer, som dog begge blev brændt på det skammeligste.
Tårnby var som i første halvleg kun farlige på kontraer, og to mand brød igennem alene, da Heimdals forsvar mistimede en offsidefælde, og med stolpen som mellemstation let scorede på Skytte, der i situationen blev solgt af sit forsvar, der var stoppet helt op.

Træner Jung skiftede derfor nogle friske offensive kræfter ind, og i stedet for de to trætte kantspillere Søren og Wahlstrøm, skiftede

Holdet til efterårets første kamp på Fælledparkens ujævne underlag

han Jesper Jæger og sig selv ind. Dennis selv skulle hurtigt komme i fokus, da han kort tid efter sin indskiftning fik en pasning fra Hulken, og som en anden lynkineser satte fart på og løb fra Tårnby-spillerne, og flot udlignede til 2-2.
Dennis var kort tid efter tæt på at fordoble sin målscoring, men sparkede desværre langt over i en situation, hvor en rolig inderside havde været nok.
2. halvleg blev også præget af en periode med et alternativt forsvar, da Bjarke måtte lade sig udskifte med en svimmelhed, og Nissen ligeså pga. træthed. Det betød at Stinus måtte gå ind i det centrale forsvar, og Wahlen ned på en uvant højre back.
Det usikre og uvante forsvar blev også udstillet, da en Tårnbyspiller pludselig satte fart i en kontra, og løb igennem både midtbane og forsvar og scorede til 3-2.
Målet virkede som en mavepuster på Heimdal, som tabte lidt gejst over at være kommet bagud igen. Fremad blev der dog forsat skabt chancer, som desværre, og kendetegnende for holdet, alle blev brændt.

Billede taget ganske få øjeblikke fra at både Hansen eller Skytte skulle have holdt flere ugers skadepause efter at have flexet for kameraet i mindst 7-8 sekunder

Derfor kom det ikke som den store overraskelse at Tårnby kort før tid scorede til 4-2, i en situation der lignede 3-2 målet.

Da dommeren fløjtede af, var det derfor en flok skuffede Heimdalspillere, som måtte erkende at når der ikke bliver scoret på chancerne, så kan det være svært at vinde kampe.

Efter kampen blev der givet debutantmålsøl fra Nissen, som fik opbakning fra sine forsvarskollegaer Bjarke og Morten Hansen, som trøstede ham ved at de begge havde scoret langt flere og flottere selvmål.

Kampens spiller blev i øvrigt Morten Hansen, som var en stærk sikker bagstopper (i alle andre situationer end ved Tårnbys mål), hvilket blev kvitteret med 7 stemmer.Der skal samtidig lyde en tak til de fremmødte tilskuere fra dameafdelingen, samt fra skadeslisten.

Næste kamp er ude imod Vigerslev, på søndag kl. 10.00 i Valby. Alle opfordres til at dukke op og hjælpe holdet tilbage på sporet. Sidste sæsons opgør endte med en 6-0 sejr, og to mål fra en storspillende Lysbeck, så der er store forhåbninger for en gentagelse.