1.Herrer i dramatisk kamp – selvtilfredsheden viste sit grimme ansigt

Lørdagens kamp på Kløvermarken blev en af de mere intense kampe som 1.Herrer har været ude i denne sæson. På taktik mødet i omklædningsrummet, blev der fortalt om vigtigheden af denne kamp, og at holdet ikke måtte blive alt for selvtilfredse. Men det blev ikke efterlevet i 1.halvleg.

På bænken: Tommy Nielsen, Martin Teglman, Ebbe Nygaard

En kaotisk opstart, med en baneændring til kunst dagen før, en dommer der meldte afbud 45 min før kampstart, og en tilkalde dommer fra en serie 5 kamp der fik sat sig selv i fokus, krydret med et til tider vaklende forsvarsspil fra BK Heimdal i første halvleg, skabte det udgangspunkt at de grønblusede måtte gå til pauseteen bagud med 2-0.

Det var et Heimdal hold som ikke formåede at sætte sig på kampen, og et velspillende ØKF mandskab, kunne stille og roligt arbejde sig ind i kampen. I det 12.min bragte ØKF sig foran 1-0 på en dødbold der ikke blev clearet af forsvaret, og ØKF kunne let bringe sig i front. 14 minutter senere var den gal igen. En lang bold spilles i dybden og en tøvende Jeppe Mieritz får ikke tacklet ØKF spilleren, og ej gør meget i at afværge skudforsøget som gør at ØKF bringer sig på 2-0 efter 26 min, skidt forsvarsspil.

Derfor blev der reageret fra bænken, og en dobbeltudskiftning blev foretaget. Dette resulterede i et lille overtag fra BK Heimdal, men det var stolpe ud. 2 gange ramte de grønblusede træværket, den ene gang efter et straffespark som Ebbe Nygaard misbrugte. En velspillende Thomas Faartoft på midten var manden der havde taget taktstokken både forsvarsmæssigt og midtbanemæssigt, da der bestemt ikke var noget lyd på nede bagfra. Flere gange måtte Thomas Grandjean agere bagerste mand og det reddede holdet flere gange. Men stilling ved pausen var 2-0 til et velspillende og yderst motiveret ØKF mandskab.

Pausesnakken gik med at få pustet ny energi i spillerne. Det kom der, men måske lidt for meget, for der var ikke spillet mere en 5 min af 2.halvleg, før indskiftede Martin Teglman kom alt for sent ind i en tackling og dommeren takserede det til et gult kort. Dommeren mundhuggedes herefter med flere spillere, og det gav Simon Holm, den store og stærke forsvarsspiller, dumme 10 min ligeså. Heimdal var nu nede med 9 mand og bagud 2-0. Men det var startskuddet til at de grønblusede for alvor tog sig sammen, og 4 min efter, altså 9 mod 11, får Heimdal reduceret. Rasmus Agerskov stod for målet, og herefter stod der Heimdal på kampen. ØKF levede nu på kontraspillet. Det massive Heimdal pres udløste i det 70. min et af de utallige hjørnespark. Her steg Simon til vejrs og kanonerede bolden på indersiden af stolpen så den røg på tværs af målet, hvor stærkt fightende Tommy Nielsen stod for udligningen der skabte stor jubel blandt de 15-20 medrejsende fans. 2-2 med ca. 20 min igen.

Ebbe Nygaard, holdets farlige angriber, der var synderen med det misbrugte straffespark i 1.halvleg, hentede selvtilliden tilbage, da han med 16 min igen, gav BK Heimdal føringen til 3-2, et ekstremt vigtigt mål, der satte et par søm i den kiste der gjorde at ØKF mistede troen. Og det gjorde de, for herefter var til stadighed et stort pres fra Heimdal og Thomas Faartoft, i øvrigt valgt til kampens spiller, gav ØKF dødsstødet med et godt mål til 4-2. Kort efter kunne Lars Tofte score til 5-2 med 6 min igen.

Dramaet sluttede dog ikke her, for Thomas Grandjean der i dag vogtede buret blev sendt i bad med et direkte rødt kort 2 min før tid, for at fratage ØKF en oplagt scoringschance, en dom som kunne diskuteres. Og ØKF spilleren scorede sikkert, og reducerede til 5-3 som blev kampens resultat.

Tilskuere: 29

Næste opgave for BK Heimdals 1.Herrer, er topbraget mod BK Amalie mandag d. 22. okt. kl. 19:30