Velkommen til André – Dame 1’s nye træner

Mød dame 1’s nye træner André, der aldrig står stille på dansegulvet, nørder fodbold dagen lang og ”vægter” styrketræningen højt 😉

I februar overtog André trænerposten for dame 1. André har spillet fodbold hele livet og trænet dame- og herrehold i henholdsvis Vigerslev B., Als B., GUG B. og i Aars Idrætsklub. Han har desuden været fysisk træner for u19 drenge og 3 herrehold i Aars Idrætsklub. For en kort stund var fodboldstøvlerne lagt på hylden til fordel for badminton. Allerede efter to måneders stadig uklarhed om badmintonreglerne og en gentagen fodboldopvarmning, besluttede Andrés badminton-kammerater sig for at fortælle ham, at det nok var fodboldbanen, han hørte til 😉

 

André har altid spillet i klubber, der prioriterede det sociale højt, og det er stadig en vigtig del af hans egen trænerstil. ”Jeg er ikke en træner, der springer fra sted til sted. Det jo sjovest at være med der, hvor folk står sammen uanset resultatet. Jeg valgte Heimdal, fordi det var mit indtryk, at det sociale liv har stor betydning. Og det synes jeg holder stik”. En af Andrés ambitioner er desuden at gøre afstanden kortere mellem dame 1,2 og 3 socialt set.

 

 

Ambitioner for Dame 1

Som spiller har André prøvet kræfter med både offensivt og defensivt spil, og han har derfor stor respekt for alle pladser på banen. ”Alle spillere er lige vigtige. Ingen bliver placeret bare for at fylde en plads ud”. André kender endnu ikke meget til kvindernes niveau i kvindeserie øst, men han har stadig en klar ambition: ”Vi skal være med, hvor det er sjovt, og vi skal ikke rykke ned! Og så er det jo sjovt at være med til at afgøre rangeringen, og ikke bare ligge i bunden”.

 

Hvorfor er det sjovere at træne damer end herre? For det er det jo 😉

”Det er det jo. Det ligger jeg ikke skjul på. Som dametræner bliver jeg udfordret. Hvis man opstiller en øvelse for et herrehold, vil de bare udføre øvelsen med det samme. Hvorimod damerne først vil spørge, hvorfor vi skal lave denne øvelse. På den måde bliver jeg udfordret, og det synes jeg er fedt. Desuden er sammenholdet hos damerne stærkt, de kæmper virkelig for hinanden, og det er fedt at være en del af”.

 

Fodbold vs. fitness

En knæskade og efterfølgende operation afholder ikke André fra fodbolden. Generelt fylder fodbold meget i Andrés hverdag, også når han ikke er på kunsten. ”Jamen jeg har ikke så meget liv. Jeg træner, når jeg ikke er skadet, og ellers nørder jeg fodboldtaktik på nettet, ser fodbold med vennerne og taler om træner-livet med de venner, der også har været fodboldtræner”. Udover fodbold er styrketræning en stor interesse hos André, hvilket alle dameholdene mærkede allerede ved første træning (samt dagene efter…). ”Fodbold og fitness er to forskellige verdener, men det er altid fedt at hjælpe andre med at nå deres mål, ligesom at det også er fedt at nørde noget fodboldtaktik, og se det lykkedes i kamp”.

 

 

 

 

 

 

Underholdning i corona-tiden

Det overrasker nok ikke dame 1, at Andrés bedste råd til god underholdning i corona-tiden er ”masser af squats og burpees. Det bare om at give den gas. Altså jeg er kan jo ikke gøre det herhjemme pga. min knæoperation….Det er jeg ”virkelig ked af”, for jeg går da ud fra, at I har en fest?”. Råd nr. 2 lyder at udfordre hinanden (også trænerne) i forskellige challenges f.eks. jonglering med bold eller toiletpapir. André tager gerne udfordringer op, og er ikke bange for at te sig tosset, især hvis det kan glæde andre. André har bl.a. inviteret fitnessmedlemmer til en halloween- og fastelavnstræning, og fodboldholdet har afholdt 80’er fest, og ”som holdinstruktør og cheftræner må man jo gå all in på udklædning”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til fester finder vi André på dansegulvet. ”Jeg kan ikke stå stille på et dansegulv, selvom jeg har ingen rytme i kroppen, og hvis Volbeat eller Infernal spiller, så er jeg altid i godt humør”. Mangler du inspiration til egne dancemoves (eller måske til en kort opvarmning før dine squats), så tjek videoen ud nedenfor 😉 Her ser I studentervognschaufføren André iført dansesko.

 

Bestyrelsen byder velkommen til André

Fire forskellige klubber i Fælledklubhuset, gør det svært for en ny træner at skelne mellem heimdalspillere og øvrige spillere. Nu kender alle til André, så husk at hilse på André næste gang, du ser ham, uanset om det er i foyeen, fodboldbanen eller på dansegulvet 😉

 

https://www.facebook.com/BkHeimdal/videos/775422159531085/

 

 

Posted in Diverse