Heimdal Dame 1 tager hul på tilværelsen i Kvindeserie Øst

Efter et flot forår, med en masse mål, sejre, point og til sidst oprykdning, er det tid til at Heimdals flagskib på damesiden skal prøve kræfter med Kvindeserie Øst. Landets 3. bedste række.
Tilværelsen i Kvindeserie Øst, sender Heimdals damer ud på nogle længere udebane ture. Damerne skal bl.a. en tur til Slagelse, Hillerød og allerede fredag aften drager holdet i mod Helsingør til sæsonens først kamp i mod FC Helsingør Damer.
Vi har taget en lille snak, med træneren for Heimdals bedste kvindehold Henning Nielsen, på sidelinjen inden dagens kamp.

Banen er klar til første kamp.
Banen er klar til første kamp.
Efter en god sommerpause, er det tid til sæsonens første kamp. Hvad har du af forventninger til fredagens udekamp?

Jeg har en forventning om at det bliver en tæt kamp. Vi er begge oprykkere så alt er åbent. Dame 1 går altid på banen for at vinde, ikke for at undgå at tabe. Håber jeg kan se nogle af de ting vi har trænet, bliver forsøgt i kampen. Sidder og kigger på den bane vi skal spille på i dag. Den inviterer til vores spillestil.

Hvordan ser truppen ud? Har der været spiller af- eller tilgange?

Truppen ser OK ud. Kun een er stoppet og det er vores anfører Emilie Jørgensen, der har fået muligheden for at prøve sit talent af i Birkerød, der spiller i 1. Division. Pøj, pøj til Emilie.  Ellers er der tilgang af to unge i Nanna og Amanda, samt to gamle kendinge i Mie Hansen og Kristine wehlast. Store forventninger til alle fire. Der kommer yderligere tre til prøvetræning mandag.

Med en status som oprykker, kan det se svært ud inden sæsonen. Hvad har du af forventninger og mål til sæsonen?

Det er altid svært at være oprykker. Er vi hurtige, fysisk stærke, taktisk kloge og teknisk gode nok? Ja , det syntes jeg og vi skal bare gå til den med krum hals. Vi skal yde vores bedste i hver kamp, som vi plejer. Så når vi helt sikkert mit mål som er top 5.

Er der nogen bestemt type fodbold du ønsker at spille?

Jeg er til possession. Syntes det er fantastisk når spillerne spiller sig ud af et pres og kan tilspille sig mange scoringsmuligheder. At kunne holde på bolden og have troen på at CHANCEN nok skal komme. 

Du har nu været i klubben i et år (ret mig hvis jeg tager fejl), kan du se en udvikling i spillermaterialet?

Siden min ankomst har spillerne været gennem en kæmpe udvikling. Nu er det ikke mig der skal have al ære for det. For uden spillernes villighed til at lytte og udfører,  og kan se meningen med de øvelser vi laver, så når man ikke dertil, hvor vi er i dag.

Heimdals Dame 1 tager som sagt hul på sæsonen allerede fredag d. 14/8 kl. 19. på udebane i mod Helsingør. Det foregår på Mørdrup idrætspark i Espergærde. Selvom det er en udekamp, på en fredag aften håber vi på at se en masse Heimdalere på sidelinjen.