Dommerkonflikt

Dommerkonflikt

Dommersituationen for de danske breddeklubber er spidset til. I mandags afholdt DBU informationsmøde angående den vedvarende konflikt. Budskabet var mere eller mindre klart. DBU ligger meget vægt på at samarbejdet med Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) er endegyldigt ophørt. De vil i stedet have dommerne ind under DBU for at undgå konfliktsituationer som denne. Dermed skal DBU alene stå for dommerpåsættelse af samtlige breddekampe spillet i DBU-regi.

Dette har DBU dog langt fra dommerkapacitet til at gøre. I DBU K er der nu 42 dommere, og der skal som minimum bruges 300. Der kan derfor på nuværende tidspunkt kun garanteres dommerpåsætning til Herre Københavnerserie og opefter. Til de resterende kampe – dvs. samtlige Heimdal-hold – skal de respektive hjemmehold selv stå for at finde en dommer. For disse kampe gælder følgende:

  • Kan det ikke lade sig gøre at finde en dommer, bliver hjemmeholdet taberdømt. Hjemmeholdet tildeles ligeledes en bøde af samme størrelse som tidligere.
  • Der er intet krav til hvem denne dommer er og om vedkommende har dommerkort.
  • Man bliver taberdømt hvis man nægter at spille en kamp.
  • Disciplinærsager skal indberettes på samme måde som tidligere.
  • Kampflytninger sker nu uden gebyr og kan gøres 3 hverdage inden kamp i modsætning til de tidligere 14 dage.

Det er naturligvis ikke en god situation, at vi nu skal ud og få folk, der ikke er vant til at dømme, til at være dommere. Men vi har pt. ikke andre muligheder.

Klubben vil forsøge at værge dommere blandt klubbens medlemmer til kampene ved hjælp af opslag. Skulle nogle af jer kende nogen, der vil have interesse i at dømme, hører vi selvfølgelig gerne fra jer. Klubben aflønner alle dommere med 207 kr. pr. kamp.

Skulle I have nogle spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Morten Lauritsen (23 84 93 29, MortenL10@hotmail.com) eller mig.

Med venlig hilsen,
Uffe Møller
Tlf. 61 40 99 75