Behind the scenes: “Flæske” med den gyldne venstrepote og de halvnøgne snaps

Behind the scenes: “Flæske” med den gyldne venstrepote og de halvnøgne snaps

Efter et pludseligt trænerstop lige inden forårets sæsonstart tog Nicolaj ”Flæske” Larsen til stor glæde for både spillere og bestyrelsen i Heimdal over som træner for herrernes 1.hold – og der er ingen tvivl om, at vi her har med en klubmand at gøre. Nicolaj har både været spiller, assistenttræner og nu altså træner i Heimdal – så selvfølgelig skal der tegnes et tilbundsgående portræt af manden her i vores ”Heimdal behind the scenes”-serie.

Men først lidt hurtige facts om Nicolaj, der er 38 år, folkeskolelærer, lykkeligt gift og far til tre – mere om det senere. Han er født i Frederikssund, men er – som mange andre i Heimdal – opvokset i Midtsjællands svar på Firenze, Sorø.

Jeg flyttede i en tidlig alder til Sorø, hvor jeg fik min fodboldopdragelse af legender som Ove Dyhr og Leif Stuhr (Leif var/er desuden stripper til diverse julearrangementer i Sorø og omegn).

Flæske har muligvis lært lidt for mange ting af sin tidligere træner, Leif.

Sorø er kendt som stedet, hvor prol-tøserne kører race, og knyttere sidder løst (fik min første knytnæve som 15-årig af en én-armet vinduespudser, han var stærk i den arm).

Sorø er vel også kendt for dets flotte Akademi – her blev jeg med nød og næppe student i 99. En af mine lærere på skolen er en anden Heimdal-legendes mor, Helle Mieritz.

Jeg kan godt lide, at du ikke lægger skjul på din egen legendestatus i klubben, men hvornår peakede du egentlig i Heimdal?

Jeg peakede uden tvivl i Heimdal under ledelsen af træner Flemming ” Unbeaten ” Nielsen.

Jeg var hurtigere end Lauritsen, mere målfarlig end Ralle, knivskarpe hjørnespark, vandt konstant i snyd og kunne drikke bajere hele natten (good ol’ days).

Et billede fra Flæskes velmagtsdage – her endnu en gang kåret til kampens spiller.

 

Husker det ikke helt lige så klart, lyder dog meget rigtigt. Tænker, at du også som spillende træner kan nå et peake igen, så du har forhåbentlig ikke lagt støvlerne på hylden endnu!?

Det har jeg bestemt ikke og pga. af sløj indstilling og et hav af skader, har jeg allerede gjort et par yderst opsigtsvækkende optrædener på herre 1.

Dog vil jeg sige, at i en alder af 38 år bliver det mere og mere pinligt at trække en halvstram størrelse xl nedover kroppen for derefter at blive oversprintet på kanten, med lyden af fnisende med-heimdalere hængende i øregangen.

Til mit forsvar, så har jeg vel nok stadigvæk Heimdals bedste venstrepote.

Det er stadig et lækkert venstreben, du render rundt med ja! Lad os håbe, vi får det at se in action i de sidste kampe måske – hvad forventer du ellers af herre 1’s forårssæson?

Jeg forudser bl.a.:

  • At Mads Sander gennemfører et Nordic-race løb med mononukleose.
  • At Lasse Wandahl brænder straffe i sidste sekund af en 5-5 kamp.
  • At Nabi melder afbud til kamp, fordi der er hul i hans ene fodboldstøvle.
  • At Nabi melder afbud til kamp, fordi han spillede dagen før med sit arbejde.
  • At Mo bliver topscorer.
  • At I bærer mig i en kongestol fra kunsten til klubhuset efter min sidste kamp som træner.
  • At Anders (Egge) får comeback.
  • At der bliver trukket lod om pladserne til sidste kamp.
  • At Helena bliver herre 1-træner, og jeg bliver captain.
  • At Jeppe Mieritz giver en kasse bajere for at trække sig som ass. coach efter 2 uger på posten.

Det er jo næsten tættere på et referat af sæsonen end nye forudsigelser! Hvad kommer der til at ske med dine halvnøgne snaps, som du sender til flere af herrespillerne – stopper det, nu hvor du er kommet mere ind i trænerrollen?

Nej, de bliver kun intensiveret.

Det er heldigvis en flot fyr, som sagtens kan bære at sende frække pix på Snapchat til sine spillere.

 

Det lyder lækkert og ikke helt dumt – har du ellers lavet nogle dumheder i din tid i Heimdal?

Glemte engang mine fodboldstøvler på McDonald’s inden en kamp. Jeg fik dog overtalt Uffe (tidligere formand) til at hente dem.

Jeg kom også engang til at sig ja til at være træner for herre 1 🙂

Lavede også et vanvittigt selvmål engang, som jeg helst vil glemme.

Okay, du har jo også været i klubben i mange år – hvornår startede du egentlig i Heimdal og hvorfor her?

Jeg startede i Heimdal kort tid efter min 30 års fødselsdag. Jeg startede af forskellige grunde, men mest af alt, fordi jeg havde mødt Jeppe Mieritz på Nørrebrogade. Jeg fortalte, at jeg datede en dejlig tøs som også spillede i Heimdal ligesom ham. Der tænkte jeg, at jeg kunne imponere hende ved at komme på 1. holdet.

Jeppe var overbevist om, at jeg ikke kunne tilspille mig en plads på holdet. Så jeg tog udfordringen op, og allerede efter én træning var Remy (tidligere træner) vild med, hvad han så. And the rest is history.

Så det var sådan, du fik fat i hende?

Som sagt kendte jeg allerede Helena, da hun var min mentor på studiet, og efter en våd januar-aften på Børma Bar cyklede vi hjem til hende og fandt ud af, at vi i fremtiden kunne lave nogle børn med et ekstraordinært talent inden for stort set alle sportsgrene.

Hvis ikke det fine par i midten skulle kunne lave ekstraordinære børn – hvem sku’ så?

 

I har da i hvert fået en del efterhånden! Hvor mange er det blevet til – og er målet 11 til et Heimdal-hold?

Vi har tre børn – Wilma 4 år, Oswald 3 år og Walter 4 måneder.

Vi har ingen intentioner om at lave et Heimdal-hold, og jeg giver dig 0 point for et uinspireret og klassisk ”I har mange børn, lad os spørge, om I skal lave et fodbold hold” -spørgsmål.

Okay okay, point taken. Men hvad så med dit nuværende hold – hvilken spiller nyder du mest at følge i aktion på eller uden for banen?

Slet og ret Guld Grube!! Magen til holdspiller og boldspiller skal man lede længe efter.

Boldspilleren: Hans stensikre drive fremad banen med kuglen klistret til foden og kølige overblik er en sjældenhed i serie 2. Samt hans kliniske frispark og indlæg er 2nd to none.

Holdspilleren: Da Mikkel Grube for nylig blev kørt ned af en bilist og slynget op over bilen, fik jeg en sms om hændelsen. Jeg ringede til ham, hvorpå han iskoldt fortalte mig, at han nok ikke kom til træning på mandag, men at han var frisk fremover. Trods lidt smerter i ryggen. (Nabi havde taget 2 ½ års pause)

Og så danser han som ingen andre til Heimdal-festerne, meget forståeligt valg. Har du ellers et sjovt/specielt minde, du vil fremhæve og dele med os andre?

Der er jo vanvittigt mange at vælge imellem : Alle festerne, dengang vi spillede indendørs hver tirsdag henover vinteren, alle Ralle Magics tunneller, Lauritsens balleskade, Johnnys brusebade, Ebbes saksespark, barakkerne, alle mine assists osv.

Men hvis jeg skal fremhæve noget, så er det stensikkert fællesskabet, som jeg ser som det bedste minde.

Heimdalhygge med klassisk brug af lampe.

 

Flere af de gamle spillere husker din legendariske ”Du kan da godt lige sige undskyld”-kommentar til en modspiller, der havde sparket dig ned – fik du den nogensinde? Og kan du fortælle flere detaljer om den famøse episode?

Mindes ikke episoden så godt, og jeg har desværre sagt det mere end en gang. Dog syntes jeg ofte, at det kan være på sin plads med en god gammeldags undskyldning, og når jeg ikke får den, kan jeg blive yderst tøsefornærmet.

Mon ikke, at han har lavet en vanvittig tackling på mig, imens jeg var ved at oversprinte ham?

Det tror jeg faktisk ikke… Anyway hvad bruger du ellers din sparsomme fritid på?

Som 20-årig lagde jeg for en stund (10 år) fodbolden på hylden, i stedet gik jeg i krig med gentleman-sporten, golf. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg også i denne sportsgren var i besiddelse af et specielt talent.

Dog har børn og min tid i Heimdal tæret så meget på mit spil, at selv personligheder som Johnny Hazard, Anders Guti Egge og Einar kan spille lige op med mig.

Jeg har desuden i længere tid nu haft en stor interesse for Bourbon og Whisky.

Flæske og nogle af hans Heimdal-golfvenner på tur.

Godt de fodboldstøvler blev fundet frem igen! Nå, men her til sidst – hvorfor bliver du kaldt Flæske?

Allerede i mine sene teenageår begyndte jeg at blive halv-chubby. Det var på det tidspunkt hvor Henrik ” Store ” Larsen var begyndt at spillede i Superligaen.

Han blev i FCK-munde kaldt for Flæske Larsen, og mine gode venner Frank ”Blommen” Vinther og Kaspar ”Fede” Gangsted var hurtige til at navngive mig Flæske Larsen.

Noget af en historie – har du andet på hjerte, for så er det satme nu, du skal ud med det!?

Jeg håber, at Heimdal kan holde på de unge på herre 1, så de kan overtage stafetten for os gamle. Og så håber jeg, at Heimdal bliver ved med at være en klub, hvor det sociale er i højsædet. Dog uden at glemme, hvor vigtigt det er at være en del af holdet og tage ansvar.

Jeg håber desuden, at mange Heimdalere vil følge i fodsporene på Mille, Britt, Finn, Bobo og Carsten og altid at stå på lægterne uanset vind og vejr.

Peace out suckers.

Peace out og tak for interviewet! Tror lige, at vi runder det af med endnu et lækkert billede – bare lige for dem af os, som aldrig har set dig uden skæg 🙂

Med eller uden skæg – what a man <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs de tidligere ”behind the scenes”-spillerinterviews her:

Behind the scenes: Laura Holm Pedersen

Behind the scenes: Mikkel “John” Olander

Behind the scenes: Stine Helth

Behind the scenes: Mads Dam

Behind the scenes: Nabi Dogan

Behind the scenes: Lisa Samuelsen

Behind the scenes: “Kamilla med krøllerne”

Behind the scenes: Casper Nygaard

Behind the scenes: Anne ”Gryde” Grydgaard

Behind the scenes: Nikolaj Nørgaard Skytte

Behind the scenes: Jacob ”Bobo” Petersen

Behind the scenes: Søren Grønbjerg

Behind the scenes: Kristian “Hulk” Hansen

Behind the scenes: Morten Villemoes

Behind the scene: Mille Grejs Andersen

Behind the scenes: Morten Lauritsen

0 Comments on “Behind the scenes: “Flæske” med den gyldne venstrepote og de halvnøgne snaps