Åbent brev fra Fælledklubberne til DBU og DFU

Åbent brev fra Fælledklubberne til DBU og DFU

Fælledklubberne er hjemhørende i Fælledparken i København og har til sammen ca. 3.000 aktive fodboldspillere. De har sendt nedenstående åbne brev til DBU, DFU og pressen

Åbent brev til Dansk Boldspil Union (DBU) og Dansk Fodbolddommer Union (DFU):

Uenighed går ud over klubberne

Det er med store frustrationer, at vi har været vidner til, at samarbejdet mellem DBU og DFU er ophævet, hvilket har resulteret i, at hovedparten af alle breddekampe skal afvikles uden den sædvanlige dommer- påsætning.

Hvis den nuværende situation fortsætter, frygter vi, at det på længere sigt vil gøre stor og uoprettelig skade på breddefodbolden. For det første fordi man påtvinger klubberne endnu en byrde, i og med de selv skal stå for dommerpåsætningen af alle hjemmekampe. For det andet fordi de pågældende dommere påsat af hjemme- holdet i mange tilfælde ikke vil være tilstrækkeligt uddannede og dermed besidde de kompetencer, det kræver at lede en kamp. For det tredje fordi der utvivlsomt vil komme situationer med klubberne/spillerne imellem ved de fejlkendelser, der vil opstå, og deraf følgende beskyldninger om partiske hjemmebanedommere. På trods af det store stykke frivillige arbejde, der gøres i klubberne, vil disse forhold gøre det endnu svære at fastholde teenagere og seniorer i klubberne og dermed svære at drive fodboldklubberne.

Det er derfor med stor glæde, at vi kan konstatere, at DBU har inviteret DFU til dialogmøde med henblik på at diskutere den fremtidige organisering af dommerarbejdet. Vi forventer, at mødet vil resultere i, at uenighederne mellem DBU og DFU løses, så dommerne igen er at finde på landets fodboldbaner. Et hvert andet udfald vil være uacceptabelt for os. Vi mener ganske enkelt, at vi har ret til at kræve en løsning, idet vi som klubber både betaler DBU/DBU K for turneringsafviklingen og dommerne for at dømme kampene.

Skulle det føromtalte møde ikke føre til en løsning, opfordrer vi til, at DBU og DFU inddrager en mæglings- partner til at løse op for den fastlåste position, begge parter har bragt sig i, og at man desuden sørger for at informere objektiv og sagligt om forhandlingerne.

Vi ønsker at lægge pres på begge parter for at løse konflikten, men ønsker ikke at udpege skyldige i forløbet, da vi i den umiddelbare situation kun kan se tabere på alle sider og i særdeleshed på breddeklubbernes side.

Med venlig hilsen,
Fælledklubberne

Boldklubben Heimdal
Formand Uffe Møller
Tlf. 61 40 99 75

Boldklubben Skjold
Formand Jan Sørensen
Tlf. 31 90 49 56

Boldklubben Viktoria
Formand Jette Pedersen
Tlf. 20 24 09 86

HB
Formand Lars Korsgaard
Tlf. 40 43 23 25

Østerbro IF
Formand Linda Sørensen
Tlf. 24 84 04 88